BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından iktidara Suriye mesajı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Suriye'ye askeri müdahaleye Türkiye'nin katılmasına karşı çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye'ye karşı oluşacak koalisyona katılacağını açıklayan hükümete, Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, "müdahaleye asla gönüllü olmamalıyız" diye seslendi.

Gülerce, iktidarın şu anki Suriye politikasına bugünkü itiraz etti. 

ASIL HEDEF TÜRKİYE Mİ?

Suriye'nin Türkiye açısından endişe ve belirsizlik kaynağı olduğunu belirten Gülerce, gelişmelerin süper güçlerin menfaatleri doğrultusunda geliştiğini savundu. 11 Eylül saldırısından itibaren İslam coğrafyasının işgal edildiğine dikkat çeken yazar, asıl önü kesilmek istenen ülkenin Türkiye olduğu görüşünde.

İNSANİ OLARAK HER ÇABAYI GÖSTERELİM AMA

"Suriye’ye yapılacak müdahalenin Türkiye’nin siyasî, ekonomik ve askerî bünyesine tesirleri nasıl olacaktır?" diye soran Gülerce, yazısına şöyle devam ediyor:

"PKK yöneticileri yine abuk sabuk tehditler savuruyor. Acaba Suriye selinden kütük kapmayı da planlıyorlar mı? Vesayetin ağaları, AK Parti’ye karşı PKK terörü ile son bir hamle yapmayı deneyecekler mi? Arayıp da bulamadıkları fırsatı, Suriye’ye yapılacak askerî müdahalenin türbülansında bulurlar mı? AK Parti karşıtları, Gezi olaylarının devamını bu hengâmede düşlerler mi? Türkiye hiç böylesine darboğaza girmemişti. Onun için biz, Suriye’ye karşı müdahaleye asla gönüllü olmamalıyız. Suriye bize saldırırsa cevabını verelim ama bizim dışımızdaki projelerin içinde bulunmayalım. İnsanî olarak her çabayı gösterelim ama İran’ın, Suriye’nin karşısında bir hasım pozisyonu almayalım. Müdahale edenler üç gün, beş gün sonra çekilir gider ama biz komşu ülkeler, Müslüman halklar olarak yan yana yaşamaya devam edeceğiz. Eğer asıl hedefte Türkiye varsa, asıl önü kesilmek istenen Türkiye ise satranç tahtasındaki sonraki hamleler bizimle ilgili ise çok dikkatli, çok temkinli olmak zorundayız."