BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL

Suriye SCUD füzelerinin yerini değiştiriyor

Suriyeli muhaliflerden gelen bilgilere göre, Esad güçleri Scud füzelerini, müdahalede hedef olabilecekleri kaygısıyla, başkent Şam'ın kuzeyindeki bir üsten başka bir yere nakletti.

Abone ol

İNTERNET HABER- Suriyeli muhaliflerden gelen bilgilere göre, Esad güçleri Scud füzelerini, müdahalede hedef olabilecekleri kaygısıyla, başkent Şam'ın kuzeyindeki bir üsten başka bir yere nakletti.

Scud füzeleri iddiaya göre Kalamun Dağı eteklerindeki bir üste tutuluyordu. Ancak ihtiyaten bu füzelerin ve füze rampalarının yerleri değiştirildi.

HAREKETLİLİK TESPİT EDİLDİ

155'inci tugay karargahındaki füze biriminde de isyancıların iddiasına göre hareketlilik görüldü. Scud füzesi rampalarının buradan başka bir yere taşındığı ileri sürülüyor.

Söz konusu üs, bu hafta başında suriyeli muhaliflerin çatı örgütü olan suriye ulusal koalisyonunun istanbulda yaptığı toplantıda, olası bir müdahalede hedef alınması gereken noktalar arasında sayılmıştı.

Rejimin dün de başkent Şam'daki güvenlik karargahlarından askeri personeli tahliye ettiği yönünde haberler gelmişti.


Esad'ın füzeleri Türkiye'de hangi illeri vurabilir?

Fransa'nın ardından İngiltere parlamentosu da operasyona kırmızı ışık yaktı. Ancak ABD'nin başını çektiği batılı güçlerin Suriye'ye bir askeri operasyon yapması durumunda Esad'ın aralarında Türkiye'nin de bulunduğu muhaliflere destek veren bölge ülkelerini hedef alabileceği öne sürülüyor.

suriye-füze-menzili.jpg