BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  DÜNYA

Zabıta ekiplerine böyle saldırdılar

Karşıyaka Belediye Zabıtası, yaya kaldırımlarını işgal etmesi nedeniyle denetime gittikleri manavın saldırısına uğradı. Karşıyaka Çarşısı 17...

Abone ol

Karşıyaka Belediye Zabıtası, yaya kaldırımlarını işgal etmesi nedeniyle denetime gittikleri manavın saldırısına uğradı. Karşıyaka Çarşısı 1710. Sokak’taki manavı daha önce 82 kez denetleyip para cezası kesen ekipler, polis kontrolünde tekrar baskın düzenledi. Karşıyaka Belediye Encümeni kararı ile kaldırımlardaki mallara el koymak isteyen zabıta ekiplerine tekme ve yumruklarla saldırıp, küfürler ederek tehditler savuran işyeri sahipleri M.Ş.G., A.G. ile bir yakını daha, şikayet üzerine gözaltına alındı.

ZABITA MÜDÜRÜ DARP EDİLDİ
Kaldırım işgalleriyle ilgili olarak düzenli denetimler gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayının girmesi dolayısıyla denetimlerini sıklaştırdı. Karşıyaka Zabıtası’nın 1710. Sokak’taki uygulaması sırasında ise tekmeler havada uçuştu. Daha önce yapılan denetimlerde 82 kez ceza yazılan bir manavın sahibi ve çalışanlarının saldırısı sırasında Zabıta Müdürü Murteza Canik darp edildi. İş yeri sahibi M.Ş.G., kardeşi A.G. ve bir yakınları tarafından darp edilen Canik’in şikayeti üzerine, şahıslar gözaltına alındı.

’’VATANDAŞLARIN HAKLARINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ’’
Mevcut yasaların işgallerle mücadelede yetersiz kaldığını savunan Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Murteza Canik, "Geçmiş dönemde aynı suçu sürekli işleyen işyerlerine karşı kapatma yetkisi vardı. Ancak son çıkan yasalarda yaya yollarını işgal edenlere Kabahatler Kanunu’na göre sadece 88 TL para cezası kesebiliyoruz. Bu cezanın caydırıcı özelliği yeterli olmuyor. Vatandaşın haklarını korumaya çalışırken elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Başarılı olabilmemiz için aynı suçu sürekli işleyenlere karşı süreli kapatma cezalarının mutlaka uygulanması gerekir. Ayrıca zabıtalar olarak her denetimde saldırıya uğruyoruz. Görevini yerine getirmeye çalışan zabıtalara saldıranlara karşı daha ağır cezalar uygulanmalıdır" dedi.

“SIRA SAHİLDE”
Karşıyaka Zabıtası’nın yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen cansiperane görev yaptığının altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Vatandaşların işgaller konusunda, çok haklı şikayetleri oluyor. Belediye olarak, kaldırım işgalleri konusunda denetimleri aksatmıyoruz. Ancak, mevcut yasalardaki cezai müeyyideler yeterli gelmiyor. Caydırıcılığı olmadığı için de başarı sağlanamıyor. Ama biz yılmıyoruz, mücadeleye devam. Önümüzdeki günlerde, Karşıyaka sahilinde de, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışma yapacağız. Orada da, işgaller son günlerde bir hayli arttı. İlçe belediyesi olarak, yasa gereği yetkimiz olmadığı için tek başına giremiyoruz. Bu nedenle de, Büyükşehir Belediye Zabıtası ile birlikte uygulama yapacağız. Birlikte o bölgedeki işgal sorununu da çözeceğiz. Hiçbir şekilde vatandaşı sıkıntıya sokacak, usulsüz uygulamalara izin vermemiz mümkün değil. Bundan sonra da, usulsüzlük yapanların mallarına el konacak. Tekrarlanması halinde ise, iş yeri ruhsatını iptal edeceğiz” diye konuştu.
(İHA)