BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Yaklaşık 2 ay önce Esed rejimine karşı savaşmak için Suriye’ye giden ve 10 gün önce Şam yakınlarında hayatını kaybeden Gümüşhaneli Bedrettin...

Abone ol

Yaklaşık 2 ay önce Esed rejimine karşı savaşmak için Suriye’ye giden ve 10 gün önce Şam yakınlarında hayatını kaybeden Gümüşhaneli Bedrettin Aydın (33) için baba ocağında gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Çayırardı köyü Yukarı Çayırardı Mahallesi’nde ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına; Belediye Başkanı Mustafa Canlı, baba Hasan Aydın, yakınları ve sevenleri katıldı.

’’CİĞERİMİZ YANIYOR’’
Şehitlik mertebesi üzerine yapılan konuşmaların ardından baba Hasan Aydın taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bedrettin Aydın’ın amcası Abdullah Aydın, Bedrettin’in 2 ay önce Suriye’ye Esed rejimine karşı mücadele etmek için gittiğini söyledi. Evin 5 kardeşinden birisi olan Bedrettin’in yaklaşık 10 gün önce hayatını kaybettiğini, kendilerinin ise bir hafta sonra öğrendiklerini kaydeden Aydın, “Bedrettin’in arkadaşlarından birisi telefonla abisini arayarak bildirdi. Onu orada bir yere defnettiler. Ciğerimiz yanıyor” dedi.
(İHA)