BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Marmaray Sultan Abdulmecid’in hayaliydi’’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sultan Abdülmecid’in İstanbul hayali olan Marmaray projesi, 100 yıl gecikmeyle ...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sultan Abdülmecid’in İstanbul hayali olan Marmaray projesi, 100 yıl gecikmeyle AK Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan döneminde gerçeğe dönüşmüştür” dedi.

’’100 YIL GECİKMEYLE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ’’
Edirne’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Edirne İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Kapıda partililer tarafından davul zurna ile karşılanan Bakan Yıldırım, parti binasında bir konuşma yaptı. Marmaray projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Yıldırım, “Sultan Abdülmecid’in İstanbul hayali olan Marmaray projesi, 100 yıl gecikmeyle AK Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan döneminde gerçeğe dönüşmüştür. 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 90’ıncı kuruluş yıldönümünde bu tarihi projeyi açıp, Asya’yı Avrupa’ya bağlıyoruz. Hatta Çin’i Londra’ya bağlayan tarihi İpekyolu’nu modern demir yolu halinde halkımızın, milletimizin hizmetine açıyoruz” dedi.

“HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREN BİR PARTİ”
Edirne’deki yatırımlara da değinen Bakan Yıldırım, “Edirne’de son 10 yılda bölünmüş yol miktarı 80 kilometredir. Daha önce 19 kilometre yapılırken, AK Parti iktidarında 10 katı yol yapılmıştır. Türkiye’de sıcak asfalt yapılan yer Edirne’dir. Edirne bizim gençliğimiz, Edirne bizim istiklalimiz, Edirne bu ülkenin birliğinin, bağımsızlığının teminatı. Yaklaşık 1,5 asırdan beri Meriç, Arda, Tunca nehirleri havzasında kurularak Edirne’ye hizmet vermiş tarihi köprüleri, egzoz kirliliğinden, gürültü kirliliğinden kurtaracağız. O tarihi mirasımızı da gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için gereğini yapacağız. Trafik bu yol ve köprüler yapıldıktan sonra tamamen oradan bu tarafa kaydırılmış olacak. Edirne’nin sadece yollarını değil, demir yollarını da ihmal etmedik. Edirne Kars hızlı tren projesi, Sivas’tan itibaren adım adım geliyor. Ülkenin uzun yıllardan beri hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren bir partidir” şeklinde konuştu.
(İHA)