BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yüzyıllık hayalleri gerçek oluyor!

İzmir'de Beydağ Barajı'nın sulama kanallarının temel atma töreninin Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Abone ol

Küçük Menderes havzasına can verecek Beydağ Barajı'nın sulama kanallarının temel atma töreni Cumartesi günü saat 11.00'de Kaymakçı-Beydağ-Kiraz yol kavşağında yapılacak.

Temel atma töreni için hazırlıklar yapılırken, konuyla ilgili bilgi veren Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, “Uzun yıllardır hasretini çektiğimiz Beydağ barajı sulama kanallarının Cumartesi günü temel atma töreni için bir araya geleceğiz” dedi.

“Cumartesi günü bizim için tarihi bir gün demek” diyen Güler, şunları söyledi, “Küçük Menderes havzasına hayat verecek olan Beydağ Barajı'nın yapılmasında büyük emeği olan Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun Barajın temel atma törenine katılmasının ardından aradan 5 yıl geçti. Şimdi yapılması hayal gibi görünen barajın sulama kanalları yapılacak. Bölge çiftçimizin belini büken elektrik maliyeti sulamanın hayata geçmesi ile birlikte son bulacak. Çiftçimizin cebinin para göreceği aydınlık günlere doğru adım adım ilerliyoruz. Bu merhaleye kolay gelinmedi.

Ankara'yı komşu kapısı yapan AK Parti ilçe başkanlarımız Ali Hadim, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, eski ilçe başkanımız ve il genel meclis üyemiz Emin Davran, İl başkanlarımız, bölge milletvekillerimiz ile birlikte Küçük Menderes'e ne kadar önem verdiklerini ve bölgemizi seçimden seçime oy istemeğe değil, yatırımlar yaparak gelen bakanlarımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Artık mutlu son için geri sayımın başlayacağı 9 Ekim 2010 Cumartesi günü saat 11.00'de sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun teşrifleri ile temeli atılacak sulama kanalları temel atma törenin de kendisine yakışır bir şekilde düzenlenmesi için gece gündüz çalışmaktayız. Tüm altyapı çalışmalarını şimdiden hazır hale getirdik. Temel atma töreninde bakanımıza görkemli bir karşılama düzenleyeceğiz. Buna Küçük Menderes çiftçileri adına bir bayram da diyebiliriz. Bu büyük gün için tüm havzamızdaki vatandaşlarımızı açılışa bekliyorum"
dedi.