BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ş.Urfa'da vatandaş destekli cami

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Turgut Özal Mahallesi'ne, belediye ve vatandaş işbirliğiyle yapılacak caminin temeli atıldı.

Abone ol

Akçakale'nin Turgut Özal Mahallesi'nde caminin yapılacağı arazinin tahsisini, Akçakale Belediyesi üstlendi.

İlçede sosyal alanların yapılmasına katkı sağladıklarını belirten belediye yetkilileri, vatandaşın taleplerini dikkate aldıklarını dile getirdi. Turgut Özal Mahalle Muhtarı Yusuf Aslan, "Turgut Özal Mahallesi olarak mahallemizde cami yapmak için belediyeden uygun bir yer talep ettik. Belediye de uygun bir yer bulduktan sonra bizlere burayı gösterdi. Bizler de mahalle sakinleri olarak hemen çalışmalara başladık.

Kıblesini tespit ettikten sonra temelini kazdık ve Belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan'ın katılımı ile bugün temelini attık. Cami 320 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve iki katlı olacak. Cami yaklaşık olarak bin kişiye hitap edecek. Ben buradan hayır sahiplerine sesleniyorum; bu inşaata onların da harcı olsun, yardımlarını bekliyoruz. Yardım etmek isteyenlerin mahalle muhtarlığına ulaşmalarını yeterlidir. Şimdiden bu caminin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun"
dedi.