BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da binalar rengarenk olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği Rengin Ahengi Projesiyle İstanbul'u rengarenk boyayacaklar.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) işbirliğiyle hazırlanan ''Rengin Ahengi Projesi''nin açılışı yapıldı.

Taksim Meydanı'ndaki açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, çalışmaları bir yıl önce başlayan projede, İstanbul'un güzelleşmesi için herkesin el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Ersöz, bu projede 7 ilçenin pilot bölge olarak alındığını, bu ilçelerdeki 180 bina ile 8 köprünün boyanıp yeni bir görünüme kavuşturulacağını ifade ederek, projenin İstanbul'dan Türkiye'ye yayılmasını temenni etti.

Dalga dalga genişleyecek

BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis de ilk defa bu çapta bir proje gerçekleştirdiklerini, bu çalışmayı kentsel dönüşüm ve sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptıklarını belirterek, ''Bu projenin dalga dalga önce şehrimize, sonra tüm ülkemize yayılmasını temenni ediyoruz'' dedi.

İstanbul'un özel bir şehir olduğunu vurgulayan Bitlis, Napolyon'un ''Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu'' sözünü hatırlatarak, projede bu sözü benimseyerek çalıştıklarını ve devamını getirmek istediklerini kaydetti.

Rengin ahengi şarkısı beğenildi

Konuşmaların ardından Tülin Ersöz, Ahmet Faik Bitlis ve projede yer alan bazı ilçe belediye başkanları, sembolik olarak kurulan bina duvarlarını boyadı.

Açılışta, projeye dikkati çekmek amacıyla 20 sanatçının gönüllü olarak seslendirdiği ve klibinde rol aldığı ''Rengin Ahengi'' şarkısı dinletildi.