BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Buca Kent Konseyi atağa kalktı

Buca Kent Konseyi, ilçede yer alan dört farklı noktada stant açarak vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Abone ol

Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaşmasını sağlamak ve uzlaşma kültürünü geliştirmek amacıyla yola çıkan Buca Kent Konseyi bölgede yer alan dört farklı noktada stant açarak Bucalılarla buluştu.

Buca Eğitim Fakültesi, Dokuzçeşmeler Değirmenaltı mevki, Şirinyer Tanşaş önü ve Çevik Bir Meydanı'nda kurulan Buca Kent Konseyi Tanıtım Masalarında da toplam 35 kişi görev aldı. 12.00 - 16.00 saatleri arasında görev alan 35 kişilik ekip Buca da yaşayan vatandaşlara Kent Konseyi'nin ne olduğunu anlatan kitapçıklar dağıtarak, bilgilendirme çalışmaları yaptılar.

Bin kitapçığın dağıtıldığı etkinlikte Buca Kent Konseyi'nde yer almak isteyen 7'den 70'e tüm vatandaşların kayıtları yapıldı. Kayıt yaptıran yurttaşlar Buca Kent Konseyi'ne bağlı, Engelliler Meclisi, Esnaf ve Zanaatkarlar Meclisi, Gençlik Meclisi, Kadın ve Çocuk Meclisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Meclisi'nde görev alacak.

Buca'da yaşayan vatandaşları Kent Konseyi çatısı altında toplamak istediklerini kaydeden Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik; “Buca Kent Konseyi olarak ilk tanıtım masalarımızı Buca'nın dört bir yanında açtık. Bu masalarda Kent Konseyimize kayıtlar ve bilgilendirme işlemleri yapıyoruz. Amacımız Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplum yaşamındaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak istiyoruz” dedi.