BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy Belediyesi CeBIT'in yıldızı

6-10 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan CeBIT 2010 Bilişim Eurasia Fuarı’nda Bakırköy Belediyesi standına ilgi büyük.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi olarak teknoliye ve bilişime çok önem verdiklerini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” 2004 yılında göreve geldiğimizde Bakırköy Belediyesi’nin arşivi bile düzenli değildi. Bugün itibarıyla 2 milyona yakın belgenin belediyemizde digital olarak arşivi var. Bakırköy Belediyesi olarak belediyelerin akıllı kent sistemleri oluşturmasında ilk örnekleri verdik.”dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen fuar sırasında katılımcılara çeşitli konularda Bakırköy Belediyesi’nin uygulamaları hakkında bilgi verdiklerini de belirterek, ”Fuarda standımızı ziyarete gelenlere belediyemizin e-Rehber,t-Belediye,kent rehberi,e-Belediye,laboratuar bilgi sistemi,sms bilgilendirme,kiosk,mobil vezne,e-İmza,kan bilgi bankası,afet karar destek sistemi,çözüm masası,Bakkart,Genç Bakkart,hasta kayıt kabul,e-Devlet,hayvan takip sistemi,on-line tahsilat hizmetleri hakkında bilgi veriyoruz. Bu uygulamaları diğer belediyelerimizin de örnek almasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

60 gönüllü

Öte yandan Fuar sırasında Bakırköy Belediyesi Standında açık kalacak olan kan bilgi bankası masasına ilk gün 60 gönüllü başvurdu. Kan bilgi bankası acil kan ihtiyacı sırasında gönüllülere ulaşarak kanın bulunmasını sağlıyor.

Erzen'den sunum

Bakırköy belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen 8 Ekim 2010-Cuma günü saat 16.30’da Salon 5(Akıllı Yaşam Salonu)’de “Bakırköy Avucumuzun İçinde” başlıklı bir sunumla Bakırköy Belediyesi’nin bilişim alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verecek.