BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

YÜZDE 70 SÜRECE TARAF

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm süreci ile ilgili ankete göre halkın yüzde 70’inin, ’sürece tarafım’ dediğini söyledi....

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm süreci ile ilgili ankete göre halkın yüzde 70’inin, ’sürece tarafım’ dediğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın Siyaset Akademisi progamına katıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Hüseyin Çelik, çözüm süreci ile ilgili anket yaptırdıklarını belirterek, ankete göre halkın yüzde 70’inin ’sürece tarafım’ dediğini söyledi. Çözüm süreciyle ilgili bir anket yaptıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:
"Şu an yüzde 70’i geçti. Halkın yüzde 70’i, ’ben hükümetin başlattığı bu sürece taraftarım’ diyor. Eğer bir densiz çıkar da, ’demek ki Kocaeli’nin yüzde 75’i vatan haini’ derse, ’yuh’ deriz. Biz, belasını değil mevlasını arayan, halkın güzellikler içerisinde olmasını isteyen, 76 milyonun bütün renklerini muhafaza ederek, bir gökkuşağı toplumu oluşturmasını isteyen bir yönetim, bir siyasi iradeyiz."

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Kürtçülükle Türkçülüğün birbirini besleyen iki taban olduğunu söyleyen Çelik, MHP ile BDP’nin de birbirlerini besleyen iki parti olduğunu savunarak, "Ne oldu da Devlet Bahçeli’nin yönetimindeki MHP 1990’lı yıllarda terör tırmandıkça oylarını artırdı" dedi. MHP’nin Türkiye’de 12 Eylül askeri darbesinden önce en yüksek oyunu 1977 seçimlerinde aldığını belirten Çelik, şunları söyledi:
"Aldığı oy oranı yüzde 6,7 ve 17 milletvekili çıkardı ve rahmetli Türkeş’in karizmasına rağmen. Peki ne oldu da Devlet Bahçeli’nin yönetimindeki MHP 1990’lı yıllarda terör tırmandıkça oylarını artırdı. 1999’un 18 Nisan seçimlerinde MHP yüzde 18 oy aldı, 129 milletvekili çıkardı ve koalisyonun ortağı oldu. 90’lı yılların özelliği neydi? Her yıl yaklaşık bin güvenlik görevlisi şehit oluyordu, 4 bine yakın PKK’lı da etkisiz hale getiriliyordu. Arkadaşlar etki tepkiyi doğurur."
(İHA)