BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar çözüm süreci için ne düşünüyor?

Teslim olan teröristler örgütün çözüm sürecine yaklaşımını anlattı.

Abone ol

Nisan ayında teslim olan üç PKK'lının ifadeleri çözüm süreciyle ilgili önemli ipuçları verdi.

'Partizan' kod adlı A.Ç, "Örgütten kaçma fikri olup da kaçamayan çok insan var. Kaçmaya cesaret edemeyen bu kişilerin son umudu süreç oldu. Çok sayıda arkadaşımız süreci büyük bir dikkatle ve umutla bekliyor" dedi.

''BİZİM KADAR İSTEKLİ DEĞİLLER'

A.Ç, örgütte farklı düşünceler olduğunu da dile getirdi. A.Ç. "Komutan düzeyindeki kişiler sürece temkinli yaklaşıyor. Yönetici pozisyonundaki örgüt mensupları alt kademedekiler gibi zor şartlarda faaliyet göstermedikleri için bizim kadar istekli değiller. Ancak alt kademedekiler sürecin olumlu sonuçlanması için büyük beklenti içerisinde" ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTTEN KAÇAMAYANLAR SÜRECE OLUMLU BAKIYOR

1 Nisan'da Diyarbakır'da teslim olan 'Şahin' kod adlı A.T de şunları kaydetti:"PKK, Akil Adamlar Komisyonu gibi toplumun psikolojisini yumuşatacak ve herhangi bir bölünmenin olmadığını anlatacak komisyonların kurulmasını istiyor. Örgütten kaçmaya cesaret edemeyen çok sayıda PKK'lı sürece olumlu bakıyor."

ÇEKİLME GÜNEYDE  BULUNAN BÖLGELERE DAĞILMA ŞEKLİNDE OLACAK

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi nüfusuna kayıtlı 'Roda' kod adlı Y.N. örgüt içerisinde barışa olumsuz yaklaşan bazı grupların olduğuna dikkat çekti.
YN, "Örgüt içerisinde konuşulanlara göre, çekilmenin güneyde bulunan tüm bölgelere dağılma şeklinde olacağını düşünüyorum" dedi. 'Şahin' kod adlı A.T ise kırsalda sürecin başarı ile sonuçlanacağı yönünde genel bir kanı olduğunu dile getirdi.