BIST 10.648
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.432,90
HABER /  GÜNCEL

Yüzde 50 verdi Erbakan, sıra sende Erdoğan

Coşkulu 1 Mayıs kutlamalarında sendikacıların hedefinde de hükümet ve izlediği sosyal politikalar vardı...

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son 10 yılda ekonominin yüzde 40, geçen yılki büyümenin de yüzde 8,5 gerçekleştiğini belirterek, ''Ama maalesef ekonomik büyümeden kamu görevlilerine hiç pay verilmedi. Enflasyona ezdirmeme politikası izlendi. Artık sadece enflasyona ezdirme politikalarını yeterli bulmuyoruz. Ücretlerin, enflasyonu ezdiği ekonomik düzen istiyoruz'' dedi. 

Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında emek örgütlerinin hedefinde iktidar vardı. 

YÜZDE 50 VERDİ ERBAKAN, SIRA SENDE ERDOĞAN

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun konuşması sırasında alandan "Yüzde 50 verdi Erbakan, sıra sende Tayyip Erdoğan' sloganları yükseldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Geçmişte darbe girişimlerini durduran ''ortak akıl mitingleri'' düzenlediklerini anımsatan Gündoğdu, bu bağlamda, 12 Eylül 2010 halk oylamasına ''Toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet'' sloganıyla destek verdiklerini kaydetti.

Gündoğdu, kamu görevlilerinin milli gelirden aldığı payın sürekli düştüğüne işaret ederek, ''Son 10 yılda ekonomi yüzde 40'ın üzerinde büyüdü. 2011 yılında büyüme yüzde 8,5 gerçekleşti. Ama maalesef ekonomik büyümeden kamu görevlilerine hiç pay verilmedi. Enflasyona ezdirmeme politikası izlendi. Artık sadece enflasyona ezdirme politikalarını yeterli bulmuyoruz. Ücretlerin enflasyonu ezdiği ekonomik düzen istiyoruz. Gündoğdu, toplu sözleşme tekliflerini de tekrarladı.

"YETERİ KADAR ÇOĞUZ"

DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Adnan Serdaroğlu'da  ''Biz hala varız ve yeteri kadar çoğuz, yeniden ve yeniden sesleniyoruz. Bu ses Türkiye'nin, aydınlık Türkiye'nin sesidir, eşitliğin, özgürlüğün ve barışın sesidir, baskıya direnen ve teslim olmayanların sesidir. İnsanca ve savaşsız bir yaşam istiyoruz. Tüm meydanlarda bu onurlu duruşu, emekçilerin birleşik gücünü ortaya koyanları kutluyorum. Amacımız, eşitlikçi, paylaşımcı, katılımcı, adaletli bir düzen, ezen ve ezilenin olmadığı sorunsuz bir dünya yaratmaktır'' diye konuştu.