BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Yusuf Namoğlu aslen nereli eşi Dilek Namoğlu ve oğlu kimdir?

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun istifasını sunması bir anda gündem oldu. İstifa depreminn ardından gözler Yusuf Namoğlu'nun hayatına çevrildi. Peki bir dönem siyasetin içinde de olan Yusuf Namoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve Yusuf Namoğlu'nun eşi Dilek Namoğlu ve çocukları kimdir?

Abone ol

Yusuf Namoğlu'nun istifa haberinin ardından gözler bir dönem siyaset ile de uğraşan Yusuf Namoğlu'nun hayatına çevrildi. Aslen Rizeli olan Yusuf Namoğlu 1947 doğumlu. TBMM'de bayındırlık,  imar,  ulaştırma  ve  Turizm  komisyon başkanlığı da yaptı. 1994-2004 yılları arasında Beşiktaş Belediye Başkanlığı da yaptı. Daha sonra MHK başkanı olan Yusuf Namoğlu Dilek Namoğlu ile evlidir. Çiftin bir de erkek çocukları vardır. 

YUSUF NAMOĞLU KİMDİR: Eski bir hakem olan Yusuf Namoğlu 8 Şubat 1947 Rize'de dünyaya geldi. Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. Serbest İnşaat Mühendisi, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Futbol Hakemliği, XIX., XX. dönem İstanbul milletvekilliği, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Beşiktaş belediye başkanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk babasıdır. 2011 yıllında Merkez Hakem Kurulu başkanlığına getirilmiştir. Namoğlu 16 Aralık 2014 tarihinde yeniden Merkez Hakem Kurulu başkanlığına getirilmiştir.2 Ağustos 2016 tarihinde yeniden Merkez Hakem Kurulu başkanlığına getirilmiştir.

SİYASET İLE DE UĞRAŞTI: T.B.M.M. de  olduğu  yıllar  Bayındırlık,  imar,  ulaştırma  ve  Turizm  komisyon başkanlığı,  Avrupa  Birliği  komisyon  üyeliği,  T.B.M.M.  de  çeşitli  araştırma  ve soruşturma komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.

1999­-2004 yılları arasında Beşiktaş ilçesi Belediye Başkanlığı görevi yaptı. 2008  yılından  itibaren  de  Futbol  Hakemi  Mentörü  görevini  sürdürmektedir.  2011 yılında Merkez Hakem Kurulu başkanlığı yapmıştır. Yusuf Namoğlu, Dilek Namoğlu ile evli ve bir çocuk babasıdır. .