BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  DÜNYA

YURTSEVER ÖĞRENCİLER: AKİL İNSANLAR CEZAEVLERİNDEKİ MAHKUMLARI ZİYARET ETSİN”

Beyazıt Meydanı’nda üniversitelerde çıkan olayları protesto eden Yurtsever Öğrenci Gençliği, Akil İnsanların cezaevlerindeki mahkumları ziya...

Abone ol

Beyazıt Meydanı’nda üniversitelerde çıkan olayları protesto eden Yurtsever Öğrenci Gençliği, Akil İnsanların cezaevlerindeki mahkumları ziyaret ederek taleplerini dinlemelerini istedi.
Yurtsever Öğrenci Gençliği’ne üye yaklaşık 50 kişilik bir grup üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarını kınamak için bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler adına basın açıklaması yapan Aygül Kaya, “Bu saldırıların amacı basına afiş asma olarak lanse edilse de amaç sadece bu değildir. Asıl amaç barış sürecini baltalamaktır. Diyarbakır Nevruz’unda barış iradesini gösteren Diyarbakır’da böyle bir saldırının olması son derece düşündürücüdür” şeklinde konuştu.
Akil İnsanların cezaevlerindeki mahkumları ziyaret etmesi gerektiğini belirten Aygül Kaya, “Kürt sorununun çözümü noktasında tartışmaların yapıldığı bugünlerde cezaevlerindeki uygulamalar 80’leri aratmayacak türdendir. Tekirdağ Cezaevindeki uygulamalara karşı tutsakların başlatmış olduğu açlık grevi bugün 32. gününde. Şayet devlet çözümünde samimiyse bu uygulamaların bir an önce son bulması gerekir ve akil insanların cezaevindeki tutsakları ziyaret edip onların taleplerini dinlemesi gerekir” diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlara destek amacıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi önünde oturma eylemi yaptı. Grup, oturma eyleminin ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.
(İHA)