BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Yürekler ağza geldi! Ataşehir'de şok eden görüntü

İstanbul Ataşehir'de bir otoparkta toprak kayması oldu. Araçlardan bazıları otoparkın yanındaki inşaata düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gelen bilgilere göre herhangi bir yaralanma veya can kaybı yok.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi otoparkının yanındaki inşaatın istinat duvarı çöktü, toprak kayması meydana geldi. Otoparkta park halindeki araçlar zarar görmeden kurtarıldı.

Otopark çevresi bariyerlerle kapatılmıştı ancak otoparktaki yer ihtiyacı nedeniyle o bariyerler kaldırıldı, bu kısma park edilen araçlar ise toprak kaymasıyla birlikte aşağı doğru hareket etti.

OTOPARKIN YANINDAKİ İNŞAAT SEBEP OLDU

Ataşehir'de bir otoparkta toprak kayması meydana geldi. Olay öğle saatlerinde meydana geldi. Toprak kaymasının otoparkın yan tarafında bulunan inşaat nedeniyle meydana geldiği öne sürülüyor. İstinat duvarının çökmesinin ardından kayan toprak nedeniyle bazı araçlar askıda kaldı. Araçların hepsi zarar görmeden kurtarıldı.



FETÖ'YE AİT OKUL ALANI ÇIKTI

Ataşehir'de bir otopark inşaatı sırasında bilinemeyen bir nedenden dolayı otoparkın duvarında çökme meydana geldi. 2 aracın göçükte kaldığı olayla ilgili ekipler çalışma başlatırken, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu da basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Çöken duvar ile ilgili konuşan Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, ”Bundan 1 saat 45 dakika önce bulunduğumuz bölgede bir toprak kayması bilgisi ile beraber buraya ekiplerimizi sevk ettik. Söz konusu alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait bir arazi imar planlarında Milli Eğitim Bakanlığına ait okul alanı olarak gözükmekte. Hemen altımızdaki bina FETÖ'ye ait bir el konulan okulun yarım kalmış binası. Burası ile ilgili daha önceki tarihlerde gerek İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne gerekse yapan kuruluşlara burada göçme olabileceği ve gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yazılı bildirimlerimiz oldu” şeklinde konuştu.

''GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR''

Kutlu sözlerine söyle devam etti: “Şuanda görüldüğü üzere 10 adet fore kazık ve fore kazığın başlık girişinin kayması neticesinde bir toprak kayması ve heyelan meydana geldi. Gerekli güvenlik önlemleri alınıyor. Söz konusu arazi özellikle bu bölgede kamu kurum ve kuruluşları belediyemiz, Emniyet birimlerin çokluğundan dolayı vatandaşlarımız tarafından açık otopark olarak kullanılan bir arazi. Güvenlik önlemleri alınıyor girişe kapalı hale getirilecek."