BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yüreğir Kışla Mahallesi konutları teslim edildi

ADANA Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcen, Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını ve hak sahiplerinin yeni konutlarına taşınmaya başladığını söyledi.

Abone ol

Çelikcan, yaptığı açıklamada, Yüreğir'de kentsel dönüşümün şart olduğunu ve bu yönde çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 8 ayrı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu belirten Çelikcan, "İlçemiz mahallerinin çoğu önce ruhsatsız yapılaşmış, daha sonra ıslah imar planları yapılarak sadece mülkiyet sorunu çözümü hedeflenmiştir. İlçemiz dar ve düzensiz sokakları olan, yeşili ve sosyal donatısı olmayan mahallelerden oluşmaktadır. Adana'da, Yüreğir lçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir" dedi.

Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini, kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirten Başkan Çelikcan, "Kışla 1. Etap çalışmalarında sona geldik. Kışla Mahahellesi 1. Bölge Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 324 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 772 adet konut ve 43 adet iş yeri yapımı tamamlandı. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evleri yıkılan vatandaşlarımız konutlarına taşınmaya başladılar. İlçemizde Kışla 1. etabı tamamladıktan sonra hak sahiplerinden arta kalan daireleri TOKİ ile görüşerek satışını yaptırmadık. Çünkü Kışla 2. etapta yine yerinde dönüşüm yaptığımızdan Kışla 1. etaptan artan daireleri Kışla 2. etaptaki vatandaşlarımıza sunarak hem kira sorununu çözmüş oluyoruz, hem de vatandaşlarımız yine eskiden olduğu aynı komşularla birlikte oturmuş oluyorlar" diye konuştu.