BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten AB'ye vize resti!

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB ile yapılan Geri Kabul Anlaşması'nın Türkiye ayağında işlerin yürüdüğünü; ancak AB'nin Türkiye'ye verdiği taahhütlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini söyledi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, mültecilerle ilgili Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmanın işlediğini; ancak AB'nin verdiği hiç bir sözü tutmadığını söyledi. Çelik, vize konusunda verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde Geri Kabul Anlaşması'nın fesh edilebileceğini ifade etti.

Ömer Çelik Reuters'in sorularını cevapladı. Geri Kabul Anlaşması sonrası AB'ye geçişlerin 7 binden 20-30'a kadar düştüğünü söyleyen Çelik, bu anlamda anlaşmanın işlediğini; ancak AB'nin verdiği hiç bir sözü tutmadığını söyledi.

Anlaşmanın Türkiye'nin yerine getirmesi gereken taahhütler konusunda aksayan bir tarafın olmadığını ifade eden Çelik, Türkiye'nin Terörle Mücadele Yasası'nda bir değişikliğin ise psikolojik olarak bile dile getirilmemesi gerektiğini kaydetti. Terörle Mücadele Yasası'nın Avrupa Konseyi'ne delege edilmesi konusunda AB'nin bakışının olumlu olduğunu fakat şu ana kadar geri dönüş olmadığını belirten Çelik, yasa konusunda bir değişikliğin söz konusu olmadığını, bunun da zorlanmaması gerektiğini söyledi.

"GEREKİRSE FESHEDERİZ"

Vize serbestisinde AB'nin sözünü tutmaması halinde Geri Kabul Anlaşması'nın yürürlüğe koymayacaklarını gerekirse de feshedebileceklerini söyleyen Çelik, Aralık sonuna kadar verilen taahhütün gerçekleşmemesi halinde de "AB ile bu konuda konuşabilecek bir şey kalmamıştır" diye konuştu.