BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  DÜNYA

Yunuslar ağlardaki balıkları böyle yedi

Batı Karadeniz Bölgesi’nde, ağlara saldıran yunuslar, balıkları böyle yedi. Balıkçılar yunus balıklarının çoğaldığını belirterek, bu konuda ...

Abone ol

Batı Karadeniz Bölgesi’nde, ağlara saldıran yunuslar, balıkları böyle yedi. Balıkçılar yunus balıklarının çoğaldığını belirterek, bu konuda yeni düzenleme istiyor.
Avlanma sezonunun başlamasıyla Karadeniz’e açılan balıkçıların ağlarına yunus balıkları saldırıyor. Sabahın erken saatlerinde denize bırakılan ağlar yunusların saldırısına uğradı. 5 yunus balığı gerilen ağlara saldırarak ağda bulunan balıkları yedi.
Balıkçı Adnan Özer, sezon başından bu yana milyonlarca değerindeki ağların yunus balıklarının saldırılarıyla parçalandığını belirterek, "Karadeniz’de çok sayıda Yunus balığı var ve sezon başından bu yana Yunus balıkları bizleri bezdirdi. Devletin bu konuda yeniden düzenleme yapması gerekiyor. Yunus balıkları avlanamıyor. Karadeniz’de sayıları son derece çoğaldı. Hayvan severler bu konuda kendilerini bizim yerine koymalarını istiyoruz. Devletimiz bu konuda yardım etmeli. Balıkçılar olarak bu ağlarımızı harap eden ve Yunus Balıkları konusunda düzenleme yapılmalı" diye konuştu.
(İHA)