BIST 11.017
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.508,27
HABER /  DÜNYA

Yunanlılara Rus takviyesi

Yunanistan'ın nüfus yaşlanıyor. Yunanlılar çareyi Ruslardan takviye almakta bulundu.

Abone ol

Yunanistan'ın nüfus artış hızı sürekli düşüyor ve nüfus yaşlanıyor. Yunanlılar çareyi Ruslardan takviye almakta bulundu.
Yunanistan'da hızla artan yaşlı nüfusla baş etmenin yolu böyle bulundu: Mora Yarımadası'nın en geniş sahillerinden biri olan Zaharo'nun Belediye Başkanı Pantazi Hronopulos, son seçimler öncesinde verdiği sözü yerine getirerek, eş bulamamaktan şikâyetçi olan Yunan erkeklerini Rus bayanlarla evlendirmek için kolları sıvadı.

Hronopulos, Rusya'nın başkenti Moskova'ya 80 kilometre uzaklıktaki Klin kentine giderek, oradaki belediye başkanına ve din adamlarına kafasındaki planı aktardı. Hronopulos, Ruslarla Yunanlıların aynı dini ve mezhebi paylaştıkları tezinden hareketle; kendilerine evlenecek Rus erkeği bulamayan ya da dul Rus kadınlarının Yunanlı bekârlarla tanışmasını teklif etti.

'Kız tarafı' öneriyi olumlu karşılayınca, bir otobüs dolusu Zaharolu bekâr erkek, Klin'e hareket etti. Yunan gençleriyle, Rus kızlar tam olarak ne istediklerini bildikleri için "flört" aşamasını hızla geçtiler ve "sadede" geldiler. Tek ve belki de en büyük sorunsa iletişimdi... Zira Yunanlı bekârların hemen hiçbiri Rusça, Rus bayanların da yine tamamına yakını Yunanca bilmiyordu. Bu noktada centilmenlik devreye girdi ve Yunanlılar Rusça öğrenmek için zaman kaybetmeden çalışmalara başladılar.

BBC DE BELGESEL YAPTI

Alınan ilk sonuçlar olumluydu... 6 ay önce giden ilk kafilenin aldığı sevindirici sonuçlar üzerine, evlilik turları her ay düzenlenmeye başladı. Hatta İngiliz BBC kanalı, çiftlerden birinin hikayesini kısa metrajlı belgesel haline bile getirdi. Bu uygulamadan tek kârlı çıkansa hayallerindeki kadını veya erkeği bulan insanlar değil şüphesiz. Başkan Pantazi Hronopulos da, gelecek belediye seçimlerinde şimdiden kesin favori olarak gösteriliyor...