BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'dan 'somut öneri yok'

Euro Bölgesi maliye bakanlarının katılımıyla Yunanistan'ın ekonomik krizi için bugün gerçekleşen toplantıda, Yunanistan hükümetinin somut öneriler getirmediği bildirildi. Pazar günkü referandumda Yunan halkı alacaklıların şartlarına 'hayır' demişti.

Abone ol

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizi çözmek için bugün Euro Bölgesi ülkelerinin maliye bakanlarıyla toplanan zirvenin ardından Malta Başbakanı, Yunanistan hükümetinin "somut bir öneriyle" gelmediğini duyurdu.

Haftasonu yapılan ve kemer sıkma programının şartlarına kuvvetli bir "hayır" sonucunun çıktığı referandumun ardından AB liderleri Yunanistan'ı yeni öneriler sunmaya çağırmıştı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter hesabından somut önerilerin yokluğunun bu akşamki Euro Bölgesi liderleri toplantısı için pek de yardımcı olmadığını yazdı.

Reuters haber ajansı ise, yarın devam edecek toplantıda yeni öneriler gelebileceğini bildirdi.

Ajansa konuşan bir kaynak "(Yunanistan) yeni bir istek ve öneriler özetini belki yarın sunabileceklerini söylediler" dedi.

CNN International'ın habercilerinden Hala Gorani ise Twitter hesabından, Yunanistan Savunma Bakanı yardımcısı Costas Isychos'un "Bir öneriye sahip olduklarını" ifade ettiğini ve Tsipras'ın bunu bu akşamki toplantıda duyuracağını söylediğini aktardı.

Bu arada Yunanistan hükümetinden adı açıklanmayan bir kaynak, Başbakan Alexis Tsipras'ın yarın Avrupa Parlamentosu'na sesleneceğini söyledi.

Tsipras'ın ayrıca Brüksel'deki zirve öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile görüşeceğini söyledi.