BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Yunanistan'da operasyon orduya sıçradı

Türkiye ile gerilimli ilişkiler bahane edilerek Yunan ordusunun gereksiz boyutta silahlandırılması nihayet soruşturuluyor

Abone ol

Yunanistan’daki yolsuzluk soruşturmasının boyutları genişliyor. Savunma Bakanlığı eski Silahlanma Müdür Vekili Antonis Kantas, 13.4 milyon Euro rüşvet aldığını itiraf etmesinin ardından bunun 10 milyon Euro’sunu devlete geri verdi.

"KOMUTANLARA RÜŞVET VERDİM"

Alman savunma şirketi Atlas’ın temsilcisi Panayotis Evstathiu, aralarında eski kuvvet komutanlarının da olduğu 10 üst düzey yetkiliye rüşvet dağıttığını savcılığa itiraf etmişti.

2000’lerin başında görev yapan eski kara, hava, deniz kuvvetleri komutanlarının ve Yunan Savunma Sanayi eski müdürünün adını açıklayan Evstathiu, U214 denizaltıları ve ASRAD hava savunma sistemlerinin alımı için 10 kişiye 3 milyon euro dağıttığını belirtti.

BUNLAR RÜŞVET PARASI DEDİ DEVLETE İADE ETTİ

Savunma Bakanlığı eski Silahlanma Müdür Vekili Antonis Kantas da geçtiğimiz hafta polise verdiği ifadede, aralarında Almanya, Fransa, Rusya, Brezilya ve İsveç‘ten şirketlerin karıştığı yolsuzluğun detaylarını açıklamıştı. Kantas, 13.4 milyon Euro rüşvet aldığını itiraf etmesinin ardından bunun 10 milyon Euro’sunu devlete geri verdi.

Soruşturmada ismi geçenler arasında en az iki eski savunma bakanı, ordu mensupları, bürokratlar ve iş adamları bulunuyor.

ALMAN VE YUNAN SAVCILAR BERABER İNCELİYOR

1990 ve 2000’li yılları kapsayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında Alman ve Yunan savcılar işbirliği yapıyor.

İddialar arasında savunma sanayi ihalelerinin rüşvet karşılığında bazı yabancı şirketlere verildiği de bulunuyor.

EN FAZLA ASKERİ HARCAMA YAPAN AB ÜLKESİ

Yunanistan, geçtiğimiz 10 yılda ekonomik çıktı bakımından Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fazla askeri harcama yapan ülke konumunda bulunuyor.