BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan Dışişleri Bakanından Türkiye'ye şok tehdit!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikoc Kocyas, son günlerde Kardak kayalıkları konusunda Türkiye ile yaşanan gerginlikle ilgili, Türkiye’nin Yunanistan’ı Suriye zannetmemesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

15 Temmuz'un ardından TSK'nın zayıfladığını savunan Yunan Bakan, Türkiye'nin Kardak hamlelerinin tahrik edici olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Türkiye’nin Kardak kayalıklarındaki faaliyetinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu öne süren Kocyas, “Yunanistan bu faaliyetlere gösterdiği tolaransı bundan böyle gösteremez” dedi.

"TÜRKİYE ÖĞRENSİN, YUNANİSTAN SURİYE'YE BENZEMEZ"

Türkiye’nin hamlelerini ‘tahrik’ olarak niteleyen Kocyas, bunların devam etmesi halinde Yunanistan’ın vereceği tepkinin sert olacağını kaydederek, “Türkiye, Yunanistan’ın ne Suriye ne de Irak olmadığının bilincine varmalıdır” diye konuştu.

KARDAK'TA HELİKOPTERLE DENETİM

Bodrum ilçesinde, Türk Sahil Güvenlik birimlerinin, Kardak kayalıkları bölgesindeki devriye çalışmaları havadan ve denizden sürüyor.

Kardak krizinin 21'inci yılı nedeniyle Bodrum ilçesine 3,8 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarına yakın bir bölgede Türk Sahil Güvenlik birimlerinin bölgedeki önleme ve devriye çalışmaları 26. günde de devam etti.

TÜRK SAHİL GÜVENLİK BİRİMLERİ ALARM HALİNDE

Türk Sahil Güvenlik birimleri Kardak kayalıkları bölgesindeki devriye görevine devam ederken, bir ekip de Turgutreis ve Gümüşlük açıklarında seyir halinde birkaç kez tur yaptı.