BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  EKONOMİ

Dolar yorumları elinde olanın işi zor ( Dolar kaç TL 24 Şubat 2017)

Dolar yorumları Dolar/TL kurundaki düşüş sonrası yeniden şekillendi. Dolar tahminlerini yayınlayan analistler 'Dolar almayın' diyor. Peki bugün dolar kaç TL? 24 Şubat 2017 canlı dolar kuru verileri internethaber'de.

Abone ol

Dolar/TL haftanın son işlem gününde 3,57 civarında hareket ediyor. 24 Şubat tarihli dolar yorumlari dikkat çekici. Uzmanlar, Dolar/TL'de uzun pozisyonlu alım yapmak için erken uyarısında bulunuyorlar.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımında temkinli olacağına işaret eden tutanakları ve Merkez Bankası'nın adımlarının etkisiyle dolar/TL'de düşüş sürüyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,56-3,57 bandında hareket ediyor. Kur dün 3,5560 ile 5 Ocak'tan bu yana en düşük düzeyi görmüştü. Euro 3,77'li seviyelerden işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,60'ın altında kaldığı sürece sırasıyla 3,5500 ve 3,4000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 3,6140'ın direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

Merkez Bankası'nın ocak ortasından bu yana uyguladığı politikaların sonucu ortalama fonlama maliyetinde iki puanlık artışın desteğiyle dolar/TL 3,94'ün üzerindeki tarihi zirveden geriledi. TL'nin dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 10'un üzerine çıktı.

DOLAR YORUMLARI NE DİYOR? 

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan'ın dolar yorumuna göre uzun poziyon almak için çok erken. 

"Kurda uzun pozisyon almak için erken, çünkü ilave geri çekilme bekliyoruz. Burada 3.50 lira önemli bir görev üstlenecektir, kırılmazsa daha uzun vadeli yukarı hareketler için destek olabilecektir. Referandumdan sonra oluşacak tabloyu görmek lazım. Yeni alımlar için beklemekte fayda var. TRY uzun pozisyonlar da bir süre daha tutulmaya devam edebilir.

ELİNDE DOLAR OLANIN İŞİ ZOR!

Uzun vadede elinde düşük maliyetlerden mesela (3'ün altı) doları olanlar tutmaya devam edebilirler, çünkü uzun vadede yukarı trend hareketinin devam edeceği beklentisi hakim. Kısa dönemde 3.90-3.80 gibi seviyelerden maliyetlenmiş olanların işi zor. Eğer kaldırçlı piyasada bu alım yapıldıysa iş biraz daha zor. Kısmi hedging için tepki hareketleri beklenebilir. Veya 3.60-3.50 bandında satış yapılabilir. Bunun haricinde spot piyasada dolar maliyetlenmiş olanlar yine swap maliyeti olmadığı için yine beklenebilir.

DOLARDA YÖN AŞAĞI DOĞRU MU?

Alnus Yatırım'ın piyasa notunda ise şöyle denildi:

"Dolar/TL'de 3.5680 desteğinin altına denemeler yapılsa da kırılma teyit edilmiş değil. 3.54-3.57 bandı kritik öneme sahip. Paritenin bu seviye üzerinde tutunması kısa vadeli remi yeniden yukarı taşıyabilir. Geri çekilmede ise 3.5140 desteği izlenebilir."