BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan borç krizi toplantısı başlıyor

Brüksel'de yapılacak olan toplantı öncesinde Başbakan Alexis Tsipras, Avrupalı liderleri gerçekçi olmaya çağırdı. Fransa Cumhurbaşkanı daha önce Yunanistan'la bir anlaşmaya varılmak üzere olduğunu söylemişti.

Abone ol

Yunanistan'ın mali krizine ilişkin görüşmeler Brüksel'de başlıyor. Bu arada Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras Avrupalı liderleri ülkenin borcu hakkında gerçekçi olmaya çağırdı.

Yunanistan'ın son ödeme tarihi Cuma günü olan IMF borcu dilimi 300 milyon euro tutarında.

Brüksel'deki görüşmelerde uluslararası kredi kuruluşları Yunanistan'a mali yardım yapmak için istedikleri şartları öne sürecekler.

Tsipras ise dün kendisi yeni bir plan önerisi sundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande Çarşamba günü yaptığı açıklamada anlaşmaya varmak üzere olduklarını söylemiş ve "Yunanistan'dan çok şey istemek, büyümenin geri gelmesine engel olur" diye konuşmuştu.

Yunanistan'da çıkan haberler de Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Tsipras'ın Çarşamba günü gerçekleştirdikleri bir telefon konuşmasında anahtar önemdeki bir konu olan birincil bütçe fazlasını azaltmak üzerinde anlaştıklarını yazdı.

Yunanistan'ın daha önce IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu ile daha önce anlaşmış oldukları kurtarma paketinin süresi Haziran ayında doluyor.

Hükümet Şubat ayından bu yana en son kurtarma paketi dilimi olan 7.2 milyar euronun salınması için uğraşıyor.

Görüşmelere katılmak için beraberindeki bakanlarla birlikte Yunanistan'dan ayrılmadan önce Tsipras Avrupa liderlerinin "gerçekçi" davrancağını umduğunu söyledi ve "Birliğe ihtiyacımız var, bölünmeden kaçınmalıyız" dedi.