BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Yunan basını Atina programını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-8 Aralık’ta yapması beklenen Atina ziyaretinin programı henüz açıklanmamakla birlikte Yunan medyasına sızdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7-8 Aralık’ta yapması beklenen Atina ziyareti öncesi Yunanistan'da kamuoyu bu ziyarete kilitlenmiş durumda. Öyle ki ziyarete ilişkin program bile şimdiden basında yer almaya başladı.

Perşembe günü saat 11.00-12.00 arasında Atina’ya gelmesi ve ardında şehir merkezindeki Sintagma (Anayasa) meydanının önünde bulunan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyması programlanan Erdoğan, önce Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, hemen sonra da Başbakan Aleksis Çipras ile görüşecek. Erdoğan ve Çipras görüşme sonrası açıklamalar yapacaklar. 

Yunan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binaları, şehir merkezinde İrodu Attiku sokağı üzerinde buluyor. İki bina arasındaki mesafe sadece birkaç metre.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Perşembe akşamı Pavlopulos’in vereceği resmi akşam yemeğine de katılacak.  Erdoğan Cuma günü Batı Trakya’ya geçecek.

Yunan kaynaklara göre, Erdoğan’ın Atina temaslarında ele alınacak başlıca konular şunlar:  Mülteci sorunu, Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs, Türk-Yunan ilişkileri, güvenlik, ekonomi, ticaret.