BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.444,34
HABER /  GÜNCEL

Yumurtalı protestoya coplu müdahale

Hayvan pazarına taşınmak istemeyen hayvan satıcılarını, polis coplarla müdehale ederek durdurabildi.

Abone ol

Şanlıurfa'da, altyapı ve ulaşım sorunu bulunduğu gerekçesiyle yeni yapılan hayvan pazarına taşınmak istemeyen canlı hayvan satıcıları belediyeye yumurtalı saldırı düzenledi. Yolu trafiğe kapatıp, belediye başkanını istifaya davet eden 500 kişilik kalabalığa polis tarafından copla müdahale edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Engellenen grubun temsilcileri Valilliğe görüşmeye gönderilirken, esnafın gergin bekleyişi ise devam ediyor.Şanlıurfa Belediyesi, Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan mevcut hayvan pazarının yerine, Yenice Mahallesi'nde modern yeni bir pazar yaptırdı. Yeni pazarın tamamlanmasının ardından belediye, esnafa buraya taşınmaları konusunda çağrı yaptı. Ancak bazı esnaf, yeni pazarın hem uzak hem de hayvanların barınmaları konusunda alt yapısının yetersiz olduğunu savunarak gitmeme kararı aldı. Bir süredir devam eden sorunun çözüme kavuşmaması üzerine, belediye dün mevcut hayvan pazarının girişini moloz dökerek kapattı. Bunun üzerine pazarda bulunan 500 kadar esnaf, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için sabah erken saatlerde toplu belediye binası önüne geldi.

SOPALARLA GELDİLER

Hayvanlarını yönlendirmek için kullandıkları sopalarla birlikte belediye binası önüne gelerek başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'yla görüşmek isteyen besici esnafı, muhatap bulamayınca bir süre Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Polisin araya girmesi üzerine yolu açan besiciler, bu kez belediye binası önünde görüşecek bir yetkili bekledi. Uzun bekleyişe rağmen sonuç alamayan besiciler, bunun üzerine ceplerinde taşıdıkları yumurtaları belediye binasına atmaya başlayıp; 'Hortumcu başkan', 'Fakıbaba istifa', 'Vekiller istifa' şeklinde slogan attı. Gerginlik üzerine belediye önüne çok sayıda zırhlı araç ile takviye polis ekibi sevk edildi.

VALİLİĞE YÜRÜDÜLER

Belediye önündeki öfkeli esnaf sonuç alamadıkları için bu kez 300 metre uzaklıktaki Valilik binasına yürüdü. Bu sırada yürüyüşün kanunsuz olduğu uyarısında bulunan polis ile yolunu kesilen esnaf arasında arbede çıktı. Polisin engellemesine rağmen kaçarak Valilik önüne giden bazı esnaflara burada bekleyen polisler copla müdahale etti. Güçlükle valilik binası önünde uzaklaştırılan esnaflar, daha sonra Topçu Meydan'ında bir araya geldi. Gerginliğin halen devam ettiği olaylarla ilgili olarak esnaflar, bölgede düzenlenecek bir toplantıya katılacak olan AK Partili milletvekillerini beklemeye başladı.