BIST 10.051
DOLAR 32,41
EURO 34,88
ALTIN 2.401,69
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'ı da dolandırmışlar!

Antalya'da banka müşterilerinin kimlik bilgileriyle para çeken 11 kişilik bir çete çökertildi.

Abone ol

Antalya'da banka müşterilerinin kimlik bilgileriyle para çeken 11 kişilik bir çete çökertildi. Eski bankacının liderlik yaptığı çetenin Aziz Yıldırım, Zeynep Sabancı ve Volkan Konak'ın da bilgilerini ele geçirdiği öne sürüldü.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı limitleri yüksek olan banka müşterilerinin kimlik bilgilerine ulaştıkları, bu bilgileri kullanarak telefon bankacılığı ile başkası adına ek kart veya kayıp kart bildiriminde bulunarak yeni kart çıkardıkları, bu kartları adres değişikliği yaparak farklı bir adreste teslim alıp, dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir örgütü takibe aldı.Örgütün, bütün bilgilerini elde ettiği müşterileri adına gelen ek kartları sahte nüfus cüzdanı ile kuryeden teslim aldıkları, ellerine ulaşan kredi kartları ile telefon ya da internet bankacılığı sistemini kullanarak kendilerinin alabilecekleri banka hesaplarına para transferi yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Örgütü yaklaşık altı ay teknik ve fiziki takibe alan Antalya polisi, Antalya, İstanbul, Konya ve Samsun'da düzenledikleri eş zamanlı baskınlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.

"Banka faresi'' ismi verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan örgüt lideri ve eski bankacı A.K, vergi dairesi görevlileri A.A. ile A.B, B.K, N.A, İ.B, R.D, E.U, Ü.T, H.Ç ve M.G'nin bu sayede altı aylık süreçte 15 kişinin hesabından 500 bin lira çektikleri iddia edildi. Dolandırılan kişiler arasında Antalya ve İstanbul'da sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişi bulunduğu bildirildi.

TAHİNCİOĞLU'NUN 50 BİN LİRASINI ÇALMIŞLAR

Örgütün, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Galatasaraylı eski yönetici Mümtaz Tahincioğlu'nun hesabından da 50 bin lira, Prof. Dr. Cahit Gürkan Zorlu'nun hesabından 5 bin lira çektikleri tespit edildi.

Örgüt üyelerinin kendi aralarındaki görüşmelerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sanatçı Volkan Konak'ın da bilgilerini elde ettikleri iddia edildi.

Örgüt üyelerinin, Aziz Yıldırım ve Volkan Konak'ın seslerinin tanınmış olması nedeniyle bankanın telefona çıkacak müşteri temsilcisini ikna edemeyecekleri düşündükleri ve bu nedenle Yıldırım ve Konak'ın isimlerini kullanmadıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin bilgilerini ele geçirdiği isimler arasında Zeynep Sabancı'nın da bulunduğu iddia edildi.

ÖRGÜT LİDERİ ESKİ BANKACI

Öte yandan, örgüt lideri A.K'nin beş yıl önce usulsüzlük nedeniyle çalıştığı bankadan çıkartıldığı öğrenildi. İşten çıkartıldıktan sonra, bankacılık sistemini iyi bildiği için başkalarının hesabından para çekmeye başladığı iddia edilen A.K'nin hesaplarında yüklü miktarda para bulunan vatandaşların kimlik bilgilerini vergi dairesinde görevli memur A.A'nın aracılığıyla elde ettiği öne sürüldü.

LAKABI GOOGLE

Gözaltına alınanlar arasında bulunan N.A'nın lakabının ''Google'' olduğu ve örgütteki görevinin kişilerin geçmişini ve kimlik bilgilerini araştırmak olduğu iddia edildi.

Operasyonun ardından polis ekiplerinin irtibata geçtiği bazı bankaların hesaplarını gözden geçirdiği ve konuyla ilgili müşteki sayısının artabileceği bildirildi.