BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,64
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova’da ölen kişi bakın kim çıktı?

HAKKARİ Valiliği, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öldürülen şahsın terörist olduğunu açıkladı.

Abone ol

HAKKARİ Valiliği, Yüksekova ilçesinde dün gece ölen şahsın güvenlik güçlerine saldıran terör örgütü mensuplarından biri olduğunu açıkladı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “31 Ağustos 2015 günü saat 22.50 sıralarında ilin Yüksekova ilçesinin Esentepe mahallesindeki İl Özel İdaresi’ne bağlı Yüksekova Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasının PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından yakıldığının bilgisi alınması üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu" belirtildi.

YARALI ŞAHIS TERÖRİST ÇIKTI

Saldırı haberini alan güvenlik güçlerimizin ivedi olay yerine intikal edip saldırıya anında karşılık verdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Terör örgütü mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş; çatışmalar devam ettiği 1 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesine yaralı bir şahsın getirildiği bilgisinin alınması üzerine yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, yaralının Ali Kaval isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önce de terör amaçlı gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir. Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş olup, olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.”

vali̇li̇k.jpg