BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  DÜNYA

Almanya'da kaç bin PKK'lı var şok rapor

ALMANYA İçişleri Bakanlığı, Almanya'da 13 bin PKK'lının bulunduğu bilgisinin de yer aldığı bir raporu Türkiye'ye sundu.

Abone ol

Geçen hafta Türkiye'ye gelen Alman İçişleri Bakanlığı heyetine firari, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadeleri konusu görüşülürken, bölücü, sol ve dini istismar eden terör örgütleriyle ilgili kapsamlı bir rapor sunuldu.

Raporda PKK'nın Almanya'da faaliyet yürüten 13 bin kişilik örgüt üyesine sahip olduğu bildirildi. DHKP-C başta olmak üzere Radikal sol örgütlerin bin 950 kişilik kadrosunun bulunduğu belirtildi. 2013'te AB'nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik canlı bomba saldırısı düzenleyen Ecevit Şanlı gibi tespit edilen 60 ismin daha bulunduğu kaydedildi.

TERÖR ÜSSÜ

Almanya'nın terör örgütleri açısından lojistik, finansman, barınma ve saklanma üssü olarak kullanıldığı belirtilen raporda DAEŞ'le ilgili de önemli ayrıntılara yer verildi. Almanya ile yapılan istihbari işbirliği sonucunda 2011'den bu yana 62 Alman vatandaşı hakkında ülkeye giriş yasağı konulurken, 265 kişinin de havaalanı, otogar ve tren garlarında faaliyet gösteren "Risk Analiz Masası" ekiplerince yakalanarak sınır dışı edildiğine dikkat çekildi.