BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova Nevruz'u kutladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Abone ol

Yöresel kıyafet giyen kadınlar ve vatandaşlar müzik eşliğinde bol bol halay çekerek eğlendi.

BDP tarafından organize edilen nevruz Yüksekova eski ilçe sdadyumunda yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren nevruzun kutlanacağı alana akın eden kalabalık Öcalan lehine slogan attı. Kutlamalara BDP Hakkari Milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora çevre ilçelerdeki BDP'li belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

BARIŞ SÜRECİNE GİRİLDİ

Nevruz kutlamalarında konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan  nevruzun karanlıktan aydınlığa çıkma günü olduğunu söyledi. Barış sürecine girildiğini ancak barışı istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Canan, "30 yıldır süren bir çatışma ortamının sona erdirilmesi yolunda önemli bir süreç başlamıştır. Bu süreci başlatan sayın Öcalan’dır. Bizler bu sürecin arkasında büyük bir hassasiyetle durmak durumundayız. Bundan sonra Kürt sorununu demokratik yollarla, siyasetle çözmek durumundayız. Biliyorsunuz barıştan yana olmayan çevreler var. Karanlık odaklar var Türkiye’de. Bunlar savaş sürsün istiyorlar. Ama biz savaş dursun diyoruz" dedi.

BDP Milletvekili Adil Kurt ise, 2013 nevruzunun Kürtler için barış bayramı olduğunu belirterek, umutlarının barış süreciyle çözümün olması yönünde olduğunu söyledi. Kutlamalar nevruz ateşinin yakılması ve yerel sanatçıların konseriyle son buldu.