BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  EKONOMİ

Yüksek vergiler Fransa'yı karştırdı!

Fransız vatandaşlarının ödedikleri yüksek vergiler ülkede tartışma konusu oldu.

Abone ol

Fransa’da binlerce vatandaşa 2012 yılında gelirlerinin neredeyse yüzde 100’üne denk  olan vergi getirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda zenginlere getirilecek vergi ile ekonomi gündemi sık sık meşgul eden Fransa’dan ilginç bir veri geldi.

İş dünyası gazetesi Les Echosreported, Fransa Maliye Bakanlığı’na dayandırdığı bilgilerle, geçen yıl ülkede 8 bin kişiden gelirlerinin yüzde 100’üne denk gelen oranda vergi alındığını belirtti.

Gazete aynı zamanda 9 bine yakın vatandaştan gelirlerinin yüzde 85’ine, 12 bin vatandaşın da 2011 yılındaki gelirlerinin yüzde 75’ine denk gelen oranda vergi ödediğine işaret etti.

TEK SEFERLİK UYGULAMADAN KAYNAKLANDI

Gazete bu durumun Fransa’da tek sefere mahsus olarak, taşınmaz mallarının değeri 1,3 milyon euronun üzerinde olan vatandaşlardan alınan vergiden kaynaklandığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, yıllık geliri 1 milyon euronun üzerinde olan vatandaşlarından yüzde 75 gelir vergisi alınmasını istemiş ve bu durum Fransa’nın elit tabakasında büyük tepki yaratmıştı.

TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ülkenin önde gelen iş adamları ve hatta oyuncuları başka ülkelere gitme kararı almıştı.

Ünlü Fransız aktör Gerard Depaurdeu, Rusya vatandaşlığına geçmiş, pasaportunu direkt olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinden almıştı.