BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  DÜNYA

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi açıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge altyapısına güç katan YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanında, Üniversite-Sanayi İşbirliği çevrele...

Abone ol

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Ar-Ge altyapısına güç katan YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanında, Üniversite-Sanayi İşbirliği çevrelerini bir araya getirildi.
Kurulduğu günden bu yana faaliyetleri ile YTÜ Ar-Ge altyapısına güç katan ve TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında 10 yıl boyunca yılda 1 milyon lira destek kazanan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin lansmanı renkli görüntülere sahne oldu.
Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda önemli adımlar atan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) resmi açılış ve lansmanı, YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun binasında yapıldı. Etkinliğe, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Hilmi Yavuz, MÜSİAD, TÜBİTAK gibi kurumların temsilcileri, diğer üniversitelerin TTO temsilcileri, sanayi firmaları temsilcileri, Yıldız Teknopark firmaları temsilcileri, bazı üniversitelerin Teknopark yöneticileri ile YTÜ ve Türkiye’deki diğer üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.
Rektör İsmail Yüksek’in Türkiye’nin gelecekteki hedefleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu hedefler doğrultusundaki çalışmalarına değindiği açılış konuşmalarında, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da, YTÜ TTO’nun fiziki ve teknolojik alt yapısı konusunda bilgilendirme yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atan’ın ‘Tekno-Art’ isimli sergisinin de yer aldığı kokteyl alanına geçen katılımcılar, YTÜ Sanat Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi Tolga Ünaldı’nın ney, Güç Başar Gülle ve triosunun caz dinletisi eşliğinde, keyifli dakikalar yaşadı.
(İHA)