BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  GÜNCEL

YSK: Terörist oy kullanabilir

Günün çarpıcı açıklaması YSK başkanından geldi. PKK'lı teröristlerle ilgili sözleri tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.

Abone ol

YSK Başkanı Muammer Aydın hükümlü olmadığı sürece PKK'lı teröristlerin oy kullanabileceğini açıkladı.

Yerel seçimlerde mükerrer oy kullanılmasının ise mümkün olmadığını belirten Aydın, seçmen kütüklerindeki yanlışları araştırdıklarını belirtti.

Aydın, basın mensuplarının sorurusu üzerine, seçim takvimini belirleme yönündeki hazırlıkların devam ettiğini ve 1 Ocak tarihinden önce açıklanacağını söyledi.

HER İDDİAYI ARAŞTIRIYORUZ

Seçmen kütüklerinin kesinleşmesinin ardından yeniden askıya çıkacağını hatırlatan Aydın, "Basında seçmen kütüğü ile ilgili bir çok haber var. Bu bizim kusurumuz değil. Mernis'ten aldığımız bilgileri güncelleştirerek seçmen kütüğü haline getirme yoluna gittik. Güncelleştirmenin amacı nedir? Amaç ham olarak hazırlanmış kütük askıya çıkarılarak herkesin var olan itirazını bildirmesini sağlamak. Bu nedenle günceleştiriyoruz. Güncelleştirme yapılırken sorunlar çıktı. Sorunların kaynağı ne bunları araştıracağız. Bazı adreslerden birden fazla insan çıktı. Biz bunları da araştırıyoruz. Her iddiayı araştırıyoruz. Bunları soracağız. Seçmen kütüğü askıya çıktığından bunları yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

HÜKÜMLÜ DEĞİLSE

Terör örgütü üyelerinin seçmen listelerine olmasıyla ilgili bir soruya ise Aydın, bunu doğal olduğunu söyledi. 18 yaşını dolduran herkesin seçmen olduğunu hatırlatan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mahkemece mahkum olmamış olanlar oy kullanabilir. Seçmen kütüğüne kimler yazılır belli. Koşulları taşıyorsa, anasının babasının yanında görünüyorsa seçmen yazmak zorundayız. Terörist olan kişileri asker yakaladı, cezaevine aldı. Bu kişi cezaevinde yine oyunu kullanacak. Çünkü hükümlü değil. Hükümlü olursa ancak oyunu kullanamaz. Cezaevinde tutuklu olanlar oyunu kullanacak. Bu kişileri yakalayıp gelsek tutuklu olarak cezaevinde oyunu kullanacak. Biz onları kaydedip oylarını kullandırmak zorundayız."

SANDIK BAŞINDAKİLER GÖREVİNİ YAPARSA SORUN YOK

Seçmen kütüklerinin yarın kesinleşeceğini ifade eden Aydın, mükerrer oy kullanılacağı yönündeki iddiaları da yalanladı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kayıtlarının belli olduğunu kaydeden Aydın, mükerrer oyun sandık başında görevli kişilerin görevini tam olarak yapmamasıyla mümkün olabileceğini vurguladı.