BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

YSK memur alımı 549 boş kadro için başvuru sayfası formu

YSK memur alımı için başvuru ilanını daha önce bildirmişti. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 549 kadro alımı için başvuru sayfasını 7 Mart Çarşamba günü erişime açıyor. Peki YSK memur alımı için kimler başvuruda bulunabilir, adaylarda aranan özellikler neler? Adayların YDS den en az kaç puan alması gerekiyor? İşte farklı pozisyonlarda alınacak 549 memur için alım şartları ve alım detayları haberimizde.

Abone ol

YSK memur alımı için düğmeye bastı 549 personel alım başvurular bu hafta 7 Mart Perşembe günü başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 549 personeli farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere alacak. Peki YSK memur alımı için kimler başvuruda bulunabilir, adaylarda aranan özellikler neler? Adayların YDS den en az kaç puan alması gerekiyor? İşte farklı pozisyonlarda alınacak 549 memur için alım şartları ve alım detayları haberimizde. 

YSK MEMUR ALIMI İLANIN DETAYLARI: Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yayımladığı ilana göre toplamda 549 kişilik boş kadro ile bünyesine Merkez ve Taşra teşkilatında alım yapacağını açıkladı. İlana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı taşra teşkilatına 345 Zabıt katibi ve 81 teknisyen olmak üzere 426 kişi alacak. Geriye kalan 123 kişilik kadro ile ise Merkeş Teşkilatına, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli, 2 Dağıtıcı, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ ve 3 Arşiv memuru almı gerçekleştirecek.

Adaylar yukarıdaki kadrolara göre ayrıca özel nitelikte taşımak zorundadırlar. Başvuru şartlarının hepsini taşıyan adaylar başvurularına elektronik ortamda başlayabilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR: Yukarıdaki kadrolara göre başvuru yapacak adaylardan özel olarak, Bekçi, Hizmetli, Arşiv memuru, Santral Memuru, Şoför, Dağıtıcı, Zabıt Katibi, Veri Hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için en az lise veya dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Diğer kadrolar ise;

Çözümleyici Pozisyonu: En az bir işletim sistemi kullanabilen, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından D sınıfında puan almış olan ve Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak en az iki programlama dili bilen adaylar başvuru yapabilir.

Teknisyen Pozisyonu: Teknisyen pozisyonu için adayların en az Lise teknoloji bölümü mezunu veya Elektrik Elektronik teknolojisi alanı dallarında mezun olmuş olan adaylar başvuru yapabilir.

İstatikçi Pozisyonu: Adayların bu kadroya başvuru yapabilmeleri için genel nitelikler dışında Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından birinden mezun olmuş olması zorunludur.

BAŞVURU TARİHLERİ: YSK'nin personel alımı ilanına başvurular 7 Mart Çarşamba günü saat 09.00'da başlayıp 16 Mart Cuma günü saat 17.00'de mesai bitimiyle sona erecek.

Başvurular YSK'nin kurumsal internet sitesi "www.ysk.gov.tr"de yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacak. Elektronik ortamda yapılacak başvuruda adaylar posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge göndermeyecek.

Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecek.