BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

YSK iptal etti Yalova'da kılıçlar çekildi!

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı sonrası CHP'li Vefa Salman ile AK Partili Yakup Bilgin Koçak ilk kez konuştu.

Abone ol
YSK'nın Yalova kararıyla ilgili tepkiler sürüyor! CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, YSK'nın kararı sonrası mahkemeye gitmeyeceğini, seçim çalışmalarına vakit geçirmeden başlayacağını söyledi. AK Partili eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, "1 Haziran'da yapılacak seçimlerde adalet yerine bulacaktır" diye konuştu.
 
 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada YSK kararı sonrası mahkemeye gitmeyi düşünmeyeceğini söyledi. Salman, CHP'nin dışında kendisine AK Partililer'in de oy verdiğini söyleyen Salman, 1 Haziran'da seçimleri büyük bir farkla kazanacaklarını iddia etti. Salman şöyle konuştu:

"Düşe düşe 7 kişiye kadar düşürmüşlerdir bu kısıtlı seçmenleri. Ak Parti’nin kendi sandık görevlisi de kısıtlıdır. YSK’nın bunu dikkate almaması üzücüdür. Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e bireysel başvuru hakkım olmasına rağmen mahkeme kapılarında gün geçirmeyeceğim. Halkın vicdanına gideceğim. Bana sadece kendi seçmenim değil AK Partililer de oy verdi. Başka şehirlerden gelenler de oy verdi.

"HODRİ MEYDAN..."

Burada haksızlığa uğrayan ben değilim, 28 bine yakın oy vermiş partili, partisiz seçmenlerdir. Daha açık farkla bir sonraki seçimlerde yeniden belediye başkanlığına geleceğim. Ben seçimi halkla kazandım. Hodri meydan diyorum buradan. Yeniden Yalovalılar beni bu göreve getireceği için hodri meydan diyorum. Ben mahkeme kararıyla bu koltukta oturmam. Şimdiden otursunlar seçmen listesini taramaya başlasınlar. Kısıtlı var mı yok mu sandık görevlisi mi baksınlar. Bu Yakup Koçal’da maalesef ar damarı çatlamış. 63 taneden 11 taneye düştü kısıtlılar. Bir sürü insanı zan altına aldılar. Bu 11 taneden 4 tanesinin mahkeme kararları nisanda çıkmış. Kendi parti üyeleri kısıtlı 1217 no’lu sandıkta AK Parti’nin sandık görevlisi. Yalovalılar sandıkta cevabı verecekler. Nasıl 30 Mart’ta verdilerse 1 Haziran’da daha açık farkla verecekler. Vefa Salman haksızlığa uğramadı, Yalovalılar uğradı."

 
AK PARTİ'Lİ ESKİ YALOVA BELEDİYE BAŞKANI KOÇAL
 
Yalova'nın Ak Parti'li eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, YSK'nın iptal kararına ilişkin Habertürk TV'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Adalet yerini buldu diye düşünüyorum. Seçim akşamı bizim 1 oyla seçimi kazandığımız ilan edildikten sonra YSK'ya yapılan itirazla 6 oy CHP'nin öne geçtiği söylenmişti. O süreçte geçersiz oyların da sayılması talebimizle itiraz etmiştik. Buna rağmen CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin yarattığı ortam, kargaşa ve psikolojik baskıyla o süreç böyle geçti. Daha sonra biz yine YSK'ya başvurduk. Dolayısıyla bugün YSK, Yalova'da seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi. Adalet yerini bulacaklardır. Biz şöyle bir eksiklik yaptık, sadece Yalova halkına proje anlattık. Karalama iftira kampanya yapmadık." dedi. 
 
CHP'DEN İLK TEPKİ!
 
Yalova'da CHP'nin 6 oy farkla kazandığı yerel seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından, CHP'den tepkiler gelmeye başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Twitter'dan açıklama yaptılar.
 
Umut Oran, şunları yazdı:

"Umut Oran, "Yalova'da bir değil 35 kez seçim tekrarlansa, her sandığın başında bir AKP bakanı da dursa Yalova teslim olmayacak, iradesine sahip çıkacak.YSK Ağrı'da, Yalova'da başka, Ankara'da başka karar vermiyor, hepsinde AKP ne isterse o kararı veriyor. AKP Disiplin Kurulu bile Yüksek Seçim Kurulu'ndan daha bağımsız. Mahkeme değil adeta Erdoğan'ın seçim kolları başkanlığı. Bugüne kadar YSK AKP'nin itirazlarının yüzde 70'ini kabul ederken muhalefetin itirazlarının sadece yüzde 14'ünü kabul etmiş. Oylar çalınıyor, yetmiyor mahkeme de çalınıyor. Türk yargısı adil, bağımsız, tarafsız karar veremez halde."
 
Faik Tunay tepkisini böyle dile getirdi:

"Söylemiştim tekrar ediyorum benim partimin başkanları dahil her kim haksizlikla, usulsüzlükle belediye koltuğuna oturduysa Cenabı Allah o koltuğun hayrını göstermesin ona Şimdi çıkar bazıları beddua olur mu der! Sen haksızlık yap,usulsüzlük yap kul hakkı ye,insanlar çıkıp helal olsun mu diyecek? Duruşum net kim hak yiyerek o makamlara oturuyorsa Cenabı Allah hesabını sorsun, yazık, günah."