BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

YSK Başkanı'ndan son dakika mühürsüz pusula açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven mühürsüz oy pusulası tartışmalarına ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Mühürsüz oylar geçersiz sayılacak mı o pusalalar sahte mi? İşte YSK'nın son kararı;

Abone ol

TÜRKİYE 16 Nisan referandum oylamasını geride bırakırken mühürsüz oy pusulaları tartışması daha bir süre devam edecek gibi görünüyor. Kamuouyunda oy pusulaları ile ilgili bir çok şaibe türeyince YSK Başkanı Sadi Güven bir kez daha kameraların önüne geçti. Oy pusulaları geçersiz sayılacak mı bundan sonra ne olacak?

Son dakika açıklamalar yapan YSK başkanı Sadi Güven, mühürsüz oyların geçerli sayılmasıyla ilgili "Sisteme tek bir oy girilmeden, siyasi partilerle paylaşılmadan bu kararı aldık. Dolayısıyla bu karara herhangi bir anlam yüklemek doğru değildir. Bu tamamen vatandaşın siyasi iradesinin sandığa yansıması önündeki, sandık kurullarının yapmış olduğu hata nedeniyle olan engeli kaldırmaktır." dedi.

İşte Sadi Güven'in açıklamaları;

-''Vatandaşa verilen zarf ve oy pusulaları filigranlı YSK tarafından özel olarak üretilen evraklardır. Kaldırdığınızda YSK'nın ismini arkasında görebilirsiniz.

-Akşamdan beri tartışmaya konu olan, geçersiz olduğu ileri sürülen oy pusulaları ve zarfları, Yüksek Seçim Kurulu tarafından imal ettirilen, üretilen, gerçek, doğru, sahte olmayan oy pusulası ve zarflardır.

-Sandık kurullarında siyasi partilerin temsilcileri görev yapmaktadır onların yapmış oldukları hata nedeniyle YSK olarak vatandaşın anayasal hakkını kullanması gerektiğine karar verdik.

-Gerçek vatandaş kendisine verilen YSK tarafından imal ettirilen sahte olmayan oy pusularını geçerlik bir şekilde sandığa atmıştır.

SİYASİ PARTİLERLE PAYLAŞMADAN BU KARARI ALDIK

-Sisteme tek bir oy girilmeden, siyasi partilerle paylaşılmadan bu kararı aldık. Dolayısıyla bu karara herhangi bir anlam yüklemek doğru değildir. Bu tamamen vatandaşın siyasi iradesinin sandığa yansıması önündeki, sandık kurullarının yapmış olduğu hata nedeniyle olan engeli kaldırmaktır."