BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  GÜNCEL

Hayır verdi denilen Abdullah Gül'ün twitterına bakan...

Abdullah Gül 16 Nisan referandum sürecinde oyunun rengi ile en çok tartışılan isim olmuştu. Haliyle referandumdan evet çıkınca gözler Abdullah Gül'e döndü.

Abone ol

Bütün kritik olaylarda twitter hesabından açıklamalar yapması ile bilinen Abdullah Gül, referandum sonuçları karşısında suskun kaldı. Gül'ün twitter hesabından tek satır yazmaması dikkat çekerken sosyal medyada herkes bu durumu konuşuyor.

Hayır oyu verdiği iddia edilen Abdullah Gül, referandum öncesindeki tutumu ile de gündem olmuştu. Gül'ün oy rengini seçim arefesinde sıra arkadaşı Fehmi Koru açık etmişti. Abdullah Gül de 'hayır' diyeceği iddialarını yalanlamamıştı. Hal böyle olunca referandum sonuçları sonrasında herkes ne diyeceğini merak etti. Bunun için twitter hesabına bakanlar şaşırdı.

Abdullah Gül'ün twitter hesabındaki en son mesajı Regaip Kandiline dair. Gül ondan önce de Kerkük'te Kürdistan bayrağı kararı hakkında yazmış ve tepki göstermişti. Abdullah Gül'ün Türkiye'nin yönetim şeklinde değişiklik yapan böylesi önemli bir referandum konusunda suskun kalması manidar bulundu.

Abdullah Gül eşi Hayrünisa Gül ile birlikte dün sandık başına giderek oyunu kullanmıştı. "Oyunuzu hangi renkten yana kullandınız?" sorusu üzerine Abdullah Gül, "Açılınca hepsi çıkacak. Şüphesiz ki herkesin bir tercihi var. Herkes vatandaşlık görevini geldi yaptı. Bütün millet gibi biz de tercihimizi kabinde yaptık. Şimdi onların hepsi toplanacak ve milletin sözü olarak ortaya çıkacak." demişti

BÜLENT ARINÇ NE YAZDI?

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum sonuçları sonrasında Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Arınç, kısa notunda hayır olmasını diledi:

BİR KERE BİLE "EVET" DEMEMİŞTİ

Yapacağı açıklama merakla beklenen bir diğer isim ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu referandum sonuçlarını "Milletimiz en doğru kararı vermiştir" sözleriyle değerlendirdi.