BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  DÜNYA

YPG'li teröristten Türkiye itirafı! Independent muhabiri anlattı

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyon 11. gününde devam ederken The Independent'ın Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Afrin'de bir YPG'li teröristle aralarında geçen diyaloğu yazdı. Konuşmada Türkiye'yle ilgili detay dikkat çekti.

Abone ol

İngiltere merkezli haber sitesi The Independent'ın Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Türkiye'nin 10 gün önce Zeytin Dalı Harekâtı'nı başlattığı Afrin'den izlenimlerini aktarmayı sürdürüyor.

Fisk, Rus askeri polisinin gündüzleri Afrin kentinde devriye gezdiğini yazdı. Robert Fisk'in haberinin başlığı, "Afrin'de Kürt savaşçıların neyi temsil ettiklerini bilmek zor".

İNKARA BAŞLADILAR: Tecrübeli muhabire göre şehirdeki YPG'liler görüştükleri kişileri Suriye'ye potansiyel sadakatleri yolunda ikna etmeye, ülkenin geriye kalanıyla ve Irak Kürtleriyle bağlantılarını da inkar etmeye çalışıyor.

TÜRKİYE YARIM SAATE AFRİN'E GİRER

Robert Fisk'in haberinde en dikkat çeken kısım ise "Bir YPG yetkilisine 'Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı tüm ordusunu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin vilayetine yığarsa yarım saatte Afrin kentine girerler dedim'. O da benimle hemfikirdi." cümlesi oldu.

RUSLAR HALA AFRİN'DE

Fisk Rusların Afrin'i terk etmediğini de iddia ediyor. Yazısı şöyle devam ediyor; "Bir YPG yetkilisi "Büyük üslerinden çıktılar' dedi bana, daha sonra şakacı bir dille ekledi: 'Ancak gün boyunca bizleri ziyaret ediyorlar'.

"Ruslar karadaki (ve havadaki) gelişmeleri, Suriye'nin kuzeyini işgal ettiğini duyuran Türk ordusunun gerçekte ne kadar ileri gideceğini gözlemlemekte istekli. Türkler şu ana kadar kuzu postuna bürünmüş kuzu gibi görünüyor. Kürt savaşçılar Afrin'in kuzeyinde sadece birkaç tank görmüşler. Özgür Suriye Ordusu milisleri ise ülkedeki bu son macerada pek rol oynamıyor gibiler.

Afrin'de son durum! YPG tabana kuvvet bir tepe daha alındı

Abdullah Ağar'dan bomba Afrin iddiası! PKK Almanya'dan...