BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  DÜNYA

Pentagon sözcüsünün cevap veremediği soru

Haftalık basın brifinginde ABD'li ve Türk gazetecilerin gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüleri AA muhabirinin sorusuna cevap veremedi.

Abone ol

Başta Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK tarafından da övgüyle bahsedilen Avesta Habur adındaki PYD/PKK'lı kadın teröristin, Afrin’de intihar saldırısı düzenlediği iddialarına ilişkin soru Pentagon sözcüleri tarafından geçiştirildi.

AA muhabirinin söz konusu teröristin, bombalı saldırı düzenlemesine tepkilerinin ne olacağını sorması üzerine sözü Rankine-Galloway’a devreden Manning, Afrin operasyonunun "dikkatleri DEAŞ operasyonlarından çektiği" yönündeki iddiaları yineledi.

AFRİN SORUSUNA CEVAP:  Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili soruları da cevaplayan Sözcü, Afrin'de Türkiye ile çalışmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu konuda Türkiye ile yakın temas içerisinde olduklarını kaydeden Galloway şöyle konuştu:

KOALİSYONLA BİR BAĞI YOK

"Afrin’deki Kürt gruplar DEAŞ ile mücadele küresel koalisyonunun bir parçası değil. Biz ABD olarak oradaki Kürt güçlerle çalışmıyoruz. Bizim hedefimiz sadece DEAŞ’ı yenmek. Bu çerçevedeki operasyonların büyük bölümü Orta Fırat Vadisi’nin güney bölümünde Ebu Kemal şehri yakınlarında devam ediyor. Bir kere daha vurgulamak isterim ki Afrin’de Türk askerleriyle karşı karşıya gelen Kürt güçlerinin küresel koalisyon ile herhangi bir bağı yok."