BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.412,44
HABER /  DÜNYA

Yol ortasında hükümetin düşmesini istedi

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da iki eline silah alarak şehrin ana bulvarına gelen bir kişi, görevdeki hükümetin düşürülerek ülkeye şeriat ...

Abone ol

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da iki eline silah alarak şehrin ana bulvarına gelen bir kişi, görevdeki hükümetin düşürülerek ülkeye şeriat sisteminin getirilmesini talep etti.

SİLAHLARLA ŞERİAT İSTEĞİ
İslamabad’daki Jinnah Bulvarı’nda meydana gelen olay, Pakistan polisinin ters yönde seyahat eden bir arabayı yol ortasında durdurmasıyla başladı. Aracın içerisinden ellerinde silahlarla çıkan bir kişi, şehrin ortasında kargaşaya sebep oldu. Silahlı şahıs, araçta bulunan ve karısı olduğu iddia edilen kadını polislere göndererek üst rütbeli kişilerle görüşmeyi talep etti. Olay yerine intikal eden polis ekipleriyle uzun süre karşı karşıya kalan şahıs, daha sonra polisin gönderdiği bir arabulucu ile görüşerek, polis ekiplerine taleplerini iletti. Silahlı şahsın ailesine güvenli geçiş ve koruma sağlanmasının yanı sıra Pakistan’da kapsamlı bir şeriat sisteminin uygulanması ve mevcut hükümetin düşürülmesini istediği belirtildi. Polis ekipleri tarafından etrafı sarılan şahsın sakin tavırları ise dikkat çekti. Yerel televizyon kanallarınca Sikandar Hayat olarak tanımlanan şahsın ellerindeki silahlarla birkaç el de ateş ettiği iddia edildi.Haber kanallarından alınan bilgilere göre yerel saatle 17.30 sıralarında başlayan olayın 5 saatten uzun sürdüğü ve şahsın bacağından vurulması sonrasında yakalanarak tutuklanmasıyla sona erdiği ifade edildi.
(İHA)