BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKten YÖK başkanına düzeltme!

YÖK Başkanı Özcan İHL'lerin düz liselere dönüşebileceğini söyledi ama YÖK kendi başkanını hemen yalanladı.

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bugün düzenenlenen kahvaltılı basın toplantısında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın kullandığı bazı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, bir açıklama yaptı.

YÖK yaptığı açıklamada, Başkan Özcan’ın şahsi düşüncelerini belirttiği imam hatip liselerinin düz liselere dönüştürülmesi meselesiyle ilgili olarak şu anda böyle bir çalışmanın olmadığını ve konunun da YÖK’ün yetki alanında olmadığını belirtti.

YÖK ayrıca, Özcan’ın Türkiye’de sürekli gündeme getirilip, bir kriz unsuru olarak kullanılan ve hayatına yön çizmeye çalışan öğrencilerin mağdur edilmesine sebep olan bu konuda şahsi çözüm önerisini, iyi niyetli olarak ifade ettiğini kaydetti.

YÖK, Özcan’ın basın yayın organlarının Ankara temsilcilerinin sorusu üzerine Danıştay 8. Dairesinin yürütmesini durdurduğu yeni ÖSS sistemine ilişkin Yükseköğretim Kurulu olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediğini belirtti. Bir gazetecinin "Hukuku dolanacak mısınız?" sorusu üzerine, sorudaki ifadeye farklı anlam yükleyerek "Gerekirse hukuku dolanırız" şeklinde yanıt verdiğini söyleyen YÖK, Özcan’ın burada, hukukun Yükseköğretim Kurulu’na verdiği imkanlar doğrultusunda, her türlü çıkar yolun kullanılması, sınava girecek öğrencilerin ve ailelerinin mağdur edilmemesi düşüncesini ifade etmek istediğinin altını çizdi.

YÖK açıklamada konuyla ilgili olarak, "Bazı çevrelerce yanlış yorumlandığı üzere ‘hukuka karşı hile’ yapılması düşüncesi akıldan bile geçmemiştir. Hukukun müsaade ettiği şekilde bu sorunun çözülmesi için Yükseköğretim Kurulu’nun elinden geleni yapacağını vurgulamak istemiştir" ifadelerini kullandı.