BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  GÜNCEL

Yoksa hedef Hakan Fidan mı?

Yazar İsmail Kılıçarslan, Diyarbakır'da Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesiyle ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

Abone ol

Güneydoğu'daki Hüda-Par-HDP gerilimini kaleme alan Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, "MİT müsteşarının değiştirilmesinden en fazla faydalanacak kimlerse onlara bakmak lazım." diye yazdı.

Güneydoğu'da son dönemde artan cinayetler tansiyonu yükseltti. HÜDA-Par-HDP çatışmasının gerçek sorumluları kimler? Kafalar son derece karışık. 'Kim ye da kimler kaostan faydalanıyor?' sorusunun yanıtı aranıyor.

DEMİRTAŞ'TAN ŞOK AÇIKLAMA

"Beyaz toros" başlıklı köşesinde İsmail Kılıçarslan, olaylarla ilgili adı geçen tarafları yazdı ve gerçek faillerin kimler olabileceğini böyle yazdı.

HDP DE OLAMAZ
"Mesela HDP olabilir mi?
Kendisinin bile beklemediği bir seçim başarısı elde eden HDP, gözü karartıp bölgeyi bütünüyle kendisinin sanmaya başlamış olabilir mi? Açık söylemek lazım: Aklını peynir ekmekle yemediyse hayır. Zira ilk kez 'siyaseten eli bu kadar güçlü' bir Kürt siyasal hareketi var ortada. Bunu riske etmenin hiçbir mantığı yok.

"Sürekli tehdit edildiğini söylüyordu"

Eşinin "seni burada yaşatmayız" mesajlarıyla sürekli tehdit edildiğini anlatan 3 çoçuk annesi Gülşen Baran, şöyle konuşmuştu:

"Bunları yapan da Diyarbakır'daki DBP'liler, Demirtaş'ın yandaşlarıdır, başka da kimse değildir. Eşim, İslami hassasiyetleri bakımından sevilen, ön planda tutulan bir kişiydi. Bu nedenle ona tuzak kurmak istiyorlardı. Onu dernekten eve kadar, evden de derneğe gidene kadar sürekli takip ediyorlardı. Eşimin katillerinin bulunmasını istiyorum. 6-7 Ekim olaylarında Türkiye'yi talan ettiler, Yasin Börü ve arkadaşlarını şehit ettiler. Yasin'in annesi nasıl boynu bükük kaldıysa beni kocasız, çocuklarımı babasız bıraktılar. Ben hepsinden hem bu dünyada hem de ahirette davacıyım."

Mesela Hüda-Par olabilir mi? 'Silahlarımızı gömdük, biz bir siyasi hareketiz, siyaset üretmek istiyoruz' diyen Hüda-Par'ın böylesi bir macera aramasının da akılla, mantıkla izahı yoktur.

Mesela AK Parti olabilir mi? Geçen genel seçimlere nazaran Kürtlerin 2 milyon oyunu kaybeden, başını ellerinin arasına alıp 'biz neyi yanlış yaptık' diye düşünen AK Parti'nin böylesi bir organizasyonun içinde, kıyısında, kenarında yer alacağını düşünebilmek bile gerzeklik olur.

O HALDE KİM?
Açık söyleyeyim. Aytaç Baran'ın ve diğer iki kişinin öldürüldüğü gün kimler ellerini ovuşturdu ise onlara bakmak lazım. Kimler sosyal medyada 'Diyarbakır'daki olaylardan sonra koalisyon için birinci şart partili MİT müsteşarının değiştirilmesi olmalı. Yoksa ülke durulmayacak gibi' yazarak memleketi açıktan tehdit ettiyse onlara bakmak lazım. MİT müsteşarının değiştirilmesinden en fazla faydalanacak kimlerse onlara bakmak lazım. Memleketi kafalarına göre dizayn etmek için canla başla çalışan kimlerse onlara bakmak lazım.

Yanlış anlaşılmasın. 'Tetiği çekenler' kim diye sormuyorum. Hüda-Par'lılara tetiği kimlerin çektiği bellidir. Kozluca'da da bellidir, 6-8 Ekim olaylarında da bellidir. 'Bu tetikler kimin adına ve neye karşı çekilmektedir?' sorusu kilit önemdedir."