BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de Baykal önlemi: Görüşen yanar!

MHP’de tüm teşkilata gönderilen mesajla, “koalisyon konusunda değerlendirme makamının genel başkanlık olduğu” anımsatıldı ve buna uygun şekilde “titizlikle” hareket edilmesi istendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüşmesi, tartışmalara yol açtı. Kurulması beklenen koalisyonun olası ortakları arasında sayılan MHP, benzer görüşmelerin ya da süreci olumsuz etkileyecek açıklamaların parti içinde yaşanmasını önlemek amacıyla harekete geçti.

Habertürk'ün haberine göre, MHP Genel Merkezi’nden, tüm teşkilata ve yeni seçilen vekillere koalisyon görüşmeleri konusunda uyarı yapıldı. Cep telefonlarına gönderilen mesajlarda, “koalisyon konusunda değerlendirme yapacak olan makamın genel başkanlık olduğu” belirtildi ve buna “titizlikle” uyulması istendi. MHP koalisyon arayışlarıyla devam edecek süreçte parti aleyhine bir tablo oluşmaması için önlem alırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de MYK üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleri ile bugün parti genel merkezinde bir araya gelecek.

GÖRÜŞEN YANAR!

MHP kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP’de diyalog içinde olabileceği isimlerle görüşme yoluna gitme ihtimaline karşı da uyarıda bulunuyor. Kurmaylar, Bahçeli’nin MHP içinden Erdoğan ile görüşmek üzere yapılacak bir girişimi kabul etmesinin söz konusu olmayacağını vurguluyor. Bahçeli’nin, koalisyon görüşmelerinin, hükümeti kurma görevi verilecek lider tarafından açıktan yürütülmesi gerektiği konusundaki düşüncesi bilindiğinden, MHP’de hiç kimsenin Baykal benzeri bir girişimde bulunmayacağı kaydediliyor. MHP kurmayları arasında MHP’nin AK Parti ile koalisyona kapılarını kapatmadığı vurgulanıyor. Kurmaylar, kırmızı çizgiler ortaya konulmadan, bu konuda kararlılık sergileneceği vurgulanmadan, peşinen koalisyona girileceği izleniminin partinin elini zayıflatacağına işaret ediyor. Kurmaylar, “Koalisyona erkenden giren söz gelimi 6 bakanlık alacaksa, sonradan giren 8 bakanlık alır. Bu süreçteki tutum bakan sayısından protokol koşullarına kadar kritik noktalarda belirleyici olacak” yorumunu yapıyor.

AKŞENER’İN İSMİ

Bahçeli’nin Meclis Başkanlığı için adı geçen İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in isminin her durumda gündeme getirilmesine tepki göstermesi de partinin adayı konusunda izlenecek yöntemin ipuçlarını verdi. Gözler Ekmeleddin İhsanoğlu’na çevrilirken, CHP ile MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayı olan İhsanoğlu’na AK Parti’den de oy gelebileceği konuşuluyor.