BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Yok artık! Şaşkına çeviren haciz

Çorum'da fıkralara konu olacak bir haciz işlemi gerçekleşti...

Abone ol

Hacizin böylesi ne görüldü ne duyuldu. Çorum'un Yörüklü belediyesinin vergi borcu yüzünden beldedeki Ergülü Türbesi haciz edildi. Türbenin haciz edildiğini öğrenen Yörüklü belde sakinleri şaşkına döndü.

Çorum' da Karadeniz fıkralarını aratmayan bir haciz işlemi gerçekleşti. İlginç olay Sungurlu ilçesine bağlı Yörüklü beldesinde meydana geldi.

Beldiyenin 1 milyon TL tutarındaki vergi borcu nedeniyle, beldedeki Ergülü Baba Türbesi'ne vergi dairesi müdürlüğü tarafından haciz işlemi yapıldı. Türbenin haciz edildiğini öğrenen belde sakinleri şaşkına döndü.

Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, yaptığı açıklamada, tapuya kayıt çıkarmaya gittiğinde tapu kütüğünde vergi dairesi tarafından belediyenin borcundan dolayı Ergülü Baba Türbesi'ne h2.20120425093952.jpgaciz konduğunu gördüğünü söyledi.

ÇOCUĞU OLMAYANLAR GİDİYOR

Çorum Sungurlu ilçesinin batısında, Yörüklü Köyü'nde bulunan türbe Ergülü Baba'ya ait olup, mimari yönden bir özelliği bulunmamaktadır.

Halk arasındaki yaygın bir inanca göre, çocuğu olmayanlar bu türbeyi ziyaret ediyor, eğer ki ziyaretten sonra çocukları olursa da ismini Ergülü koyuyorlar.