BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YKS saat kaçta bitiyor ikinci oturum kaç dakika

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin 30 Haziran'da yapılmasının ardından bugün de AYT ve YDT düzenleniyor. YKS’nin ikinci oturumu olan AYT, saat 10.15 itibariyle başladı, 15 dakika kuralı nedeniyle üniversite adayları saat 10.00'dan sonra binalara alınmadı. Oturumun başlamasıyla birlikte sınav süresi soruları başladı.

Abone ol

SAAT 10 İTİBARİYLE AYT ADAYLARI BİNALARA ALINMIYOR
YKS’nin ikinci oturumu olan ve saat 10.15’te başlayacak AYT’ye katılacak adayların sınav binalarına girişi saat 10.00’da durduruldu. ÖSYM’nin geçen yıldan itibaren uyguladığı ’15 dakika kuralı’ gereği sınavlar başlamadan 15 dakika önce adaylar binalara alınmıyor.

2 milyon 19 bin 853 adayın başvurduğu AYT için öğrenciler saat 09.00’da sınav binalarına alınmaya başladı. Saat 10.00’dan itibaren de binalara girişler durduruldu. ÖSYM’nin ilk defa geçen yıl uyguladığı ’15 dakika kuralı’ gereği sınavlar başlamadan 15 dakika önce adaylar binalara alınmıyor.

YENİLİKLER ADAYLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Marmara Üniversitesi’nde sınava girecek olan Ege Madenci adlı aday, YKS’ye hazırlanırken özel ders aldığını ve kursa gittiğini belirterek, “İlk kez üniversite sınavına katılıyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nde dil eğitimi almak istiyorum. TYT’de Türkçe’de zorlandım. Sorular uzundu, zaman yetmedi. Sistemin değişmesine dil testi için sevindim ancak genel olarak yapılan yenilikler öğrencileri olumsuz etkiledi” dedi.

Berkay Şahin ise, “İlk oturumda Türkçe ve sosyal bilimler testi iyi geçti. Matematikte zorlandım, farklı sorular vardı. Bugün AYT’ye katılacağım. Heyecanlıyım. Psikoloji okumak istiyorum. Çalıştım ama eski sistemde daha iyiydi. Yeni sistem üzdü, eski oturum arasına birkaç hafta vardı, şimdi ise art arda olması heyecana neden oluyor” diye konuştu.

ADAYLARA UYARI!
İstanbul Üniversitesi ana kampüs girişinde öğrencilere uyarı yazısı da yer aldı. Sınav salonlarına alınması yasak olan cep telefonu, fotoğraf makinesi, saat gibi cihazların görselleriyle listelendiği duyuruda, “Sınava aşağıdakilerden biriyle girerseniz sınavınız iptal edilir!” denildi.

ADAY SINAVA CEP TELEFONUYLA GİTTİ
Öğrenciler İstanbul Üniversitesi ana kampüse alındığı sırada, sınava cep telefonuyla gelen bir aday görevliler tarafından uyarıldı. Cep telefonunu bırakması istendi.

SINAVIN İKİ GÜN ART ARDA YAPILMASI İYİ OLDU
Marmara Üniversitesi'nde sınava katılan Nur Nihan adlı aday da, TYT'nin orta düzeyde zor olduğunu belirterek, "ilk oturumun zorluk düzeyi orta dereceydi. Matematik zordu, sorular uzundu. Çalıştım ve Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmeliği okumak istiyorum. Bu sene oturumların art arda iki günde olması iyi oldu. Genel olarak üniversiteye giriş sisteminden memnunum" diyerek duygularını anlattı.

yks