BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  GÜNCEL

Yine 'tatile gidin' mi denilecek!

İstanbullu'nun uykularını kaçıracak bir gelişme var. Eylül'de iki köprünün bakımı için büyük ihale olacak.

Abone ol

Karayolları, Boğaziçi ve FSM’nin büyük bakımı için 5 Eylül’de ihaleye çıkıyor. Okulların açılacağı tarihte yine köprü çilesi mi yaşanacak.

CHP milletvekili Umut Oran'ın verdiği soru önergesi ile her iki boğaz köprüsünün de bakıma alınacağı tarih kamuoyuna yansıdı. Oran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, Boğaziçi ve FSM'nin büyük onarımının yapılması için 5 Eylül'de ihaleye çıkılacağı duyumunu aldığını yazdı.

Oran'ın önergesindeki sorular şöyle:

İhalenin bedeli ne kadar?

"- Karayolları Genel Müdürlüğü Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesini yaptırmak amacıyla 5 Eylül 2013 tarihinde saat 14.30'da ihale mi gerçekleştirecek? İhalenin tahmini bedeli kaç TL'dir?

Onarım ne zaman başlayacak?

- Her iki köprünün büyük onarımı ve yapısal takviyesi işine ne zaman başlanacak? İşin bitirilmesi için öngördüğünüz tarih nedir?

Yine "tatile gidin" mi diyeceksiniz?

- Vatandaşların geçen yıl mağdur olmasına yol açan sorunların yaşamaması için hangi önlemleri alacaksınız?
- Alacağınız önlemler içerisinde geçen yıl dile getirdiğiniz "İstanbulluların tatile gitmesi" de yer alacak mı? Böyle bir öneriniz olacaksa alternatif tatil imkanları için karayollarının ücretsiz kullanımını da öngördünüz mü?