BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yılmaz Büyükerşen'in CHP kararı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'ye katılacağı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'ye katılıp katılmayacağı ile ilgili, "Daha doğru karar verebilmek için Türkiye'deki siyasetin oluşumunu biraz daha gözlemlemek lazım" dedi.

Büyükerşen, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "CHP'ye katılım düşünülüyor mu önümüzdeki günlerde? DSP'den katılımlar oluyor" sözleri üzerine Büyükerşen, "Türkiye nereye gidiyor, biraz daha görmek lazım. Karar vermem için daha erken" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU İZLİYOR

Büyükerşen, "Kılıçdaroğlu dönemini nasıl buluyorsunuz, CHP'de bir değişim var mı size göre?" sorusuna "Olacağını ümit ediyor ve bekliyoruz" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Bir teklif gelirse katılmanız yönünde..." sözlerine Büyükerşen, "Bana 10-11 yıldan bu yana her partiden her zaman teklif gelir. Siz de biliyorsunuz bunları" şeklinde karşılık verdi.

"TÜRKİYE SİYASETİNİ İZLEMEK GEREKİYOR"

Büyükerşen, "Sayın Genel Başkanın çalışmalarını gözlemleyip katılıp katılmama noktasında bir değerlendirme yapmayı mı düşünüyorsunuz?" sorusuna "Türkiye'de siyaset, bakıyorsunuz köprülerin altından her gün sular geçtiği için bambaşka mecralara doğru gidiyor. Daha doğru karar verebilmek için Türkiye'deki siyasetin oluşumunu biraz daha gözlemlemek lazım" yanıtını verdi.

Yılmaz Büyükerşen, "Ankara'da bir görüşmeniz olabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu ile?" sorusuna "hayır" karşılığını verdi.

Bir yakınının düğünü için Ankara'da bulunduğunu belirten Büyükerşen, "Önder Bey'in kızının düğünü mü? Onların düğününe katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken "Hayır. Davetli değilim. Biliyorsunuz davetsiz yere kim gider? Davulcuyla zurnacı" dedi.