BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Yılın son tatil fırsatı otelleri doldurdu!

Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne uzayan tatil, iç turizmi canlandırdı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Kurban Bayramı için açıkladığı 9 günlük tatil iç turizmi uçurdu. Günlerdir beklenen tatil haberi sonrası otellerde doluluk oranları yüzde 80'lere ulaşırken, Keşfet Turizm Genel Müdürü Murat Çeviker tatilcileri rezarvazyonlar konusunda uyardı.

İnternet üzerinden tatil rezarvasyonlarında her yıl yükselen artışlar bazı sorunları da beraberinde getiriyor. İnternet üzerinden online tatil rezarvasyonu hizmeti sunan Keşfet.com'un Genel Müdürü Murat Çeviker, bayram tatili öncesi tatilcileri uyardı. Yoğunluk nedeniyle, bu tür dönemlerde çifte rezervasyonların yaşanabileceğine dikkat çeten Çeviker, tüketicilerin dikkatli olmalarını istedi. 

"BİLGİLER DOĞRU VERİLMELİ"

Bayram öncesinde özellikle Akdeniz ve Ege'deki otellerde doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını söyleyen Çeviker, bayram tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarıldığını hatırlattı. Karar açıklanmadan haftalar öncesinde iç turizmde büyük hareketlilik yaşandığını kaydeden Çeviler, yılın son tatil fırsatını değerlendirmek isteyenlerin acele etmesi gerektiğini anlattı.

İnternet üzerinden rezarvasyonlarda, doğru hizmetin alınabilmesi için en başta kullanıcıların bilgilerini doğru vermesi gerektiğini söyleyen Çeviker, değişiklik ve iptal taleplerinde ise kullanıcıların gerekli yasal süreyi geçirmemeleri uyarısında bulundu.