BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.394,23
HABER /  GÜNCEL

HAK-İş'ten pakete tam destek geldi!

HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Erdoğan'ın açıkladığı pakete destek çıktı.

Abone ol
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Demokratikleşme Paketinin, Türkiye'nin demokrasi yolunda ilerlediğinin teyidi niteliğinde olduğunu bildirdi.
 
Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla son yıllarda demokratikleşme yolunda atılan adımlara yeni bir adım daha eklendiğini belirtti.
 
Bu açıklamanın, Türkiye'deki demokratikleşme sürecinin devam etmesi ve demokratikleşme yolundaki kararlılığın gösterilmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye'nin gündeminde yer alan zor konulara pakette yer verildiği değerlendirmesinde bulundu.
 
Arslan, bunun, demokrasi yönünde tabuların her geçen gün kırıldığnın bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Bu paketle, demokratikleşme yolunda atılmakta olan adımlara yeni bir adım daha eklenmiştir. Demokratikleşme paketi, Türkiye'nin yolunun demokrasi yolu olduğnun teyidi niteliğindedir" görüşüne yer verdi.
 
Sürecin en kısa zamanda başarıyla tamamlanması gerektiğini belirten Arslan, sivil toplum örgütlerinin de sürece katkısının alınmasının, paketin içeriğinin geliştirilmesi ve toplumun bütün kesimlerince kabul görmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.
 
Arslan, Türkiye'nin, demokrasi başta olmak üzere hayata dair her alanda yeni ve çağdaş standartlara kavuşmasının en büyük talepleri olduğunu dile getirerek, yapılan çalışmaların yeni ve sivil bir anayasa ile taçlanmasını beklediklerini kaydetti.